slideshow04

ФАП потписао нови уговор са Војском Србије

Представници Војске Србије и Фабрике аутомобила из Прибоја потписали су уговор вредан 113 милиона динара о испоруци камиона у 2016. години.

Уговор је потписан за испоруку десет камиона за потребе Војске Србије, а такође су преузета последња четири камиона из претходне наруџбине, који раније нису испоручени због проблема које је имала Фабрика аутомобила.

Потписивању уговора присуствовао је и министар одбране Братислав Гашић који је, у изјави новинарима, истакао заинтересованост Војске Србије за даљу сарадњу са ФАП-ом.

"Договорили смо се данас са пословодством ФАП-а и Сектором за материјалне ресурсе Војске Србије да врло брзо ураде бизнис план за ремонт војних возила у ФАП-у. Ми тиме изражавамо чврсту намеру да сачувамо капацитете ФАП-а јер наша војска има велики број ФАП-ових возила", рекао је министар одбране Братислав Гашић.

Гашић је додао да два раније одабрана стратешка партнера из иностранства нису исказали довољну заинтересованост за куповину ФАП-а.

На питање новинара да ли то значи и да финска компанија СИСУ неће купити ФАП, Гашић је рекао да "он то не може да каже и да то треба питати представнике Министарства привреде".

Гашић је истакао да је током дана стигла "лепа вест о потписивању уговора са једном партнерском државом" по коме ће њој бити испоручено 30 нових камиона са ракетним бацачима и зато је врло важно да менаџмент и запослени у ФАП-у максималном озбиљношћу покажу да могу да прате реализацију и тог уговора.

Министар одбране је додао да је ФАП-у данас предат и један камион за ремонт и да се чека елаборат прибојске фабрике који ће, уколико задовољи високе стандарде Војске Србије, значити потврду опредељености тог предузећа у реструктуирању за свеобухватну и квалитетну сарадњу са Војском Србије.

Извор: РТС

Фото: Војска Србије

ministar gasic u fap-u