slideshow04

Потписан уговор о летовању деце из социјално угрожених породица

Као и претходне две године, по одлуци локалне самоуправе, није било свечарења поводом Дана општине, али су средства опредељена за те сврхе преусмерена онде где су најпотребнија. Тако ће захваљујући уштедама ове године, у прибојском одмаралишту у Сутомору бесплатно летовати 55 деце из социјално угрожених породица.

ugovro-letovanje-dece-iz-socijalno-ugrozenih-porodica

Тим поводом 28. марта потписан је Уговор о летовању деце из социјално угрожених породица између Скупштине општине и Центра за социјални рад. Уговор су потписали председник Скупштине општине Саша Василић и директор Центра за социјални рад Прибој, Зоран Полић.

Према речима председника СО, Саше Василића ове године средства су преусмерена Центру за социјални рад, док је претходних година новац био преусмерен у сектор здравства и образовања.

"Драго ми је што ће наша деца из социјално угрожених породица, моћи први пут да оду у наше одмаралиште у Сутомору и мислим да ће бити први гости.", рекао је Василић.

Директор Центра за социјални рад у Прибоју, Зоран Полић захвалио се локалној самоуправи у име деце, која ће захваљујући овим средствима летовати у прибојском одмаралишту у Сутомору.

"Многа од те деце ће први пут видети море. Ми свакодневно радимо са том децом, то су деца из породица које користе новчану социјалну помоћ. На евиденцији имамо 55 деце и надам се да ће се сва деца одазвати позиву на летовање.", рекао је директор Центра за социјални рад из Прибоја.

Прибојско одмаралиште у Сутомору ће већ крајем маја бити потпуно спремно да прими прве госте, који ће највероватније бити деца са евиденције Центра за социјални рад.