slideshow04

Почели четврти "Дани Данила Лазовића"

Изложбом фотографија "Бард међу бардовима" почео је четврти фестивал ДАНИ ДАНИЛА ЛАЗОВИЋА, који ове године траје четири дана, а сви посетиоци моћи ће да уживају у богатом програмском садржају.

DDL2016 otvaranje festivala

Част да отвори фестивал, испред домаћина, породице Лазовић, припала је Михајлу Лаптошевићу, а испред глумаца Страхињи Блажићу. Прибој је и овога пута показао да има публику коју би пожелела било која културна сцена у земљи, а као и свих претходних година, фестивал је наишао на одличну прихваћеност.

У препуној Великој сали прибојског Дома културе, синоћ је изведен "СТЕНД ДАУН са Небојшом Миловановићем". Глумац Југословенског драмског позоришта, више од 90 минута је стиховима српских песника, а уз музичку пратњу бенда Ораси, провео публику кроз прошлост и садашњост времена, са критичким ставом према ономе што та времена доносе. Данашњи, други дан започео је радионицом "Пренеси знање" у којој су учествовали студенти глуме и прибојски рецитатори, док је вечерас у 19 сати у Малој сали Дома културе монодрама "О глуматању", ауторски пројекат Слободана Ћустића, а након тога у 20:30 у Великој сали - " Прибој кроз историју и уметност". Трећег дана поред радионице “Стилови говорења поезије”, вечерњи програм обележиће “Данилу у част”, програм у којем ће наши познати уметници причати о Данилу и говорити поезију. Учествују глумци Народног позоришта из Београда и Југословенског драмског позоришта: Љиљана Благојевић. Драган Гаги Јовановић, Нада Блам, Вук Костић, Калина Ковачевић и домаћин фестивала Михаило Лаптошевић.
Четврти дан обележиће надметање студената глуме из Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије, у говорењу поезије. Студенте ће оцењивати стручни жири у саставу: проф.др Радован Кнежевић, председник жирија, проф. Емина Муфтић, проф. Тихoмир Стојановски, првакиња Атељеа 212 Дара Џокић и прошлогодишњи победник Страхиња Блажић.
Гост глумац овогодишњег фестивала биће првакиња Атељеа 212 Горица Поповић, док ће музички гост бити Биља Крстић. Фестивал ће на овој вечери представити и победника трећег “Интернет конкурса у говорењу поезије”.

Фестивал се завршава у суботу, такмичарским надметањем у говорењу поезије, у ком учествују студенти глуме Академија уметности и уметничких факултета из земље и региона. Оснивачи фестивала “Дани Данила Лазовића” су Дом културе “Пиво Караматијевић” и Завичајни музеј Прибој уз подршку општине Прибој и председника општине Прибој.
Више о фестивалу "Дани Данила Лазовића" погледајте овде.

DDL2016 nebojsa milovanovic