slideshow04

Родитељима у општини Прибој подељена бесплатна аутоседишта

Општина Прибој кроз Савет за безбедност саобраћаја у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, у четвртак 11. октобра извршила је бесплатну поделу дечјих аутоседишта за око 60 родитеља који су се пријавили. Подела заштитних система за децу у возилу вршила се у складу са реализацијом пројекта обуке правилне употребе дечијих заштитних система у возилу (ауто седишта), у складу са којим су сви родитељи пре преузимања аутоседишта прошли неопходну обуку о правилном коришћењу истих.

Укупно је подељено 60 аутоседишта, од чега је локална самоуправа финансирала набавку 40 а Агенција за безбедност саобраћаја 20 аутоседишта. Сви родитељи који су се јавили по првом јавном позиву, у петак су прошли теоријску обуку, као и практичну обуку о постављању аутоседишта у возилу, које је одржана Маријана Јовановић, из Центра за промоцију безбедности саобраћаја. Из Агенције за безбедност саобраћаја, о проблему страдања деце у саобраћају говорио је Томислав Петровић, координатор за локалне самоуправе.

Председник општине Прибој, Лазар Рвовић оценио је да је овај вид помоћи родитељима немерљив, јер свако ово седиште значи и сачуван живот детета у саобраћају. Он је на додели аутоседишта похвалио рад Савета за безбедност саобраћаја, на чијем је челу члан Општинског већа Драго Дробњаковић, рекавши да су средства којима овај савет располаже увек искоришћена на прави начин, у корист грађана.

Конкурс за наредну доделау бесплатних аутоседишта очекује се за два месеца. Као и до сада едукацију, набавку и расподелу аутоседишта намењених деци од 9-36 килограма спроводи Савет за безбедност саобраћаја општине Прибој уз подршку Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије.

dodela autosedista