slideshow04

Посета представница Амбасаде САД општини Прибој

Председник општине Прибој, Лазар Рвовић, угостио је у понедељак 15. октобра представнице Амбасаде САД у Србији, задужене за Југозападну Србију, Кејт Волчек и Ксенију Лазовић из политичког одељења. Повод посете био је радни састанак, упознавање са стањем на терену у економији и политици у овом делу Србије.

На састанку је било речи о економским темама, профилу инвеститора и економском опоравку Прибоја, опоравку ФАП-а и проблемима са којима се локална самоуправа сусреће. Представнице Амбасаде САД у Србији, биле су заинтересоване за демографску слику, партиципацију младих у политици, изборе за националне савете али и међунационалне односе.

Председник општине Прибој изразио је захвалност на данашњој посети, рекавши да је представницама Амбасаде САД предочио какве све напоре улаже Влада Србије у опоравак Прибоја.

„Искористио сам прилику да се захвалим америчком народу, на свој помоћи коју су нашим грађанима, нашој општини учинили преко програма УСАИД.“, рекао је Рвовић.

Председник општине Прибој упутио је и позив амбасадору САД у Србији да посети општину Прибој, а осим Прибоја представнице политичког одељења ове амбасаде посетиле су и Нову Варош, Пријепоље, Сјеницу и Тутин.

poseta predstavnice ambasade