slideshow04

Спорт у школе и у општини Прибој

Прибој, 08.10.2013. - У оквиру акције "Спорт у школе", која је намењена деци узраста од првог до четвртог разреда, а коју спроводи Министарство омладине и спорта у сарадњи са локалним самоуправама, данас је општину Прибој посетио државни секретар за спорт, Предраг Перуничић и уручио реквизите за вежбање деци основних школа до четвртог разреда.

Посета државног секретара у оквиру ове акције, замишљена је као одржавање ваннаставног часа физичког васпитања за децу, који ће им предавати млади професори физичког васпитања који су незапослени, са евиденције Националне службе за запошљавање у Прибоју и који ће за то примати одређену накнаду. Један такав, уједно први у низу час у оквиру ове акције у општини Прибој, одржан је данас у фискултурној сали прибојске Гимназије, где су деци уручени неопходни риквизити за вежбање. Часу су осим државног секретара Перуничића и његових сарадњика, присуствовали и представници локалне самоуправе, која је партнер Министарству у овој акцији, председник општине, Лазар Рвовић, председник СО Саша Василић, помоћници председника општине за локални економски развој, као и омладину и спорт Крсто Јањушевић и Мирослав Буквић, председник спортског савеза Миломир Филиповић и професори физичког васпитања. У сали Гимназије се окупио велики број малишана, а у обраћању малишанима, присутнима као и медијима, Перуничић је истакао да је један од приоритета Министарства омладине и спорта школски спорт, као и његова популаризација, враћање у школе и доступност свој деци. Перуничић је додао да је програм „Спорт у школе“ бесплатан, што му даје још већи значај, јер финансијски не оптерећује родитеље, а деци од најранијих школских дана пружа прилику да кроз игру уче о фер-плеју, спортском духу и толеранцији.
Пројекат обухвата ученице и ученике основних школа од првог до четвртог разреда који се не баве спортом активно и нису укључени у спортске клубове. Свака школа укључена у пројекат добија реквизите за вежбање које се првенствено одвија кроз игру, уз стручни надзор професора физичког васпитања који су на бироу рада и за то добијају накнаду од Министарства. Након одржаног првог часа у оквиру акције „Спорт у школе“, државни секретар са сарадницима и представницима локалне самоуправе обишао је радове на Омладинском центру, који ће бити адаптиран и опремљен једним делом од средстава Министарства омладине и спорта, а кроз пројекат "Опремање простора за рад Омладинског центра" у износу од 680.578,00 динара, а који је урадила и са њим код Министарства омладине и спорта аплицирала Канцеларија за локални економски развој.
sport u skole 1
sport u skole 2