slideshow04

Председник општине донео мере уштеде и рационализације

На основу члана 76. Статута општине Прибој (Сл. лист општине Прибој, бр. 12/08), председник општине је дана 17.10.2013. године донео следеће мере уштеде и рационализације:

  1. 20 % смањење зараде функционерима и поред тога што је Влада Републике Србије донела пакет мера штедње који ће се примењивати од 2014. године, а једна од тих мера је и увођење пореза на све плате у јавном сектору веће од 60.000 динара. 
  2. Укида се право на коришћење угоститељских услуга и репрезантације на терет буџета за све директне и индиректне кориснике буџетских средстава.
  3. Да се рад комисија које образује председник општине и начелник општинске управе, као и комисија чију накнаду за рад утврђује председник општине, организује у радно време и без накнаде за запослене.
  4. Да се обустави исплата додатака на зараду по основу рада дужег од пуног радног времена, а да се организовање рада врши кроз прерасподелу радног времена.
  5. Да се изврши максимална рационализација службених путовања, а одлазак на семинаре само онде где су обезбеђени трошкови од стране организатора.
  6. Ове мере ступају на снагу 01.11.2013. године.

Текст документ у целости можете погледати овде.