slideshow04

Отворен нови простор ватрогасног дома у Прибоју

Прибој, 14. новембар 2013. - Данас су у Новом Прибоју отворене нове просторије за ватрогасно-спасилачке јединице. Општина Прибој је извршила доградњу и адаптацију гараже уз Дом културе површине 118 м², просторије за ватрогасце - канцеларију површине 37 м², као и складиште за опрему површине 126 м². Нове просторије се налазе у објекту Дома културе Прибој, адреса Трг Фап-а бб.

Основни циљ ове инвестиције је решавање дугогодишњег проблема ватрогасне јединице, стварање услова за већу безбедност грађана општине Прибој, али и побољшање услова рада ватрогасно-спасилачких јединица на овом подручју.
Општина Прибој и МУП су 31. октобра 2013. године потписали Уговор о закупу пословних просторија без накнаде, у чију изградњу је Општина уложила 5 милиона динара.
"Ово је наставак једне добре сарадње коју ми имамо са Министарством унутрашњих послова и ово је један у низу пројеката који смо реализовали. За нас је ово добар и врло значајан пројекат јер нема успешне средине без сигурне средине. Ово је један од значајних сегмената сигурности целе наше општине." - изјавио је на церемонији отварања председник општине Прибој Лазар Рвовић.
Отварању просторија присуствовали су: Драган Дончевски и Милош Матаруга из Сектора за ванредне ситуације, начелник Одељења за ванредне ситуације Полицијске управе Пријепоље Горан Посркача.
otvaranje vatrogasnog doma 1
otvaranje vatrogasnog doma 2
otvaranje vatrogasnog doma 3
otvaranje vatrogasnog doma 4
otvaranje vatrogasnog doma 5