slideshow04

Представници Амбасаде САД у посети Прибоју

Данас је Општину Прибој у оквиру својих редовних активности, посетио Грант Мороу, представник Политичког одељења Амбасаде Сједињених Америчких Држава. Њега и сараднике примио је председник општине Прибој, Лазар Рвовић.

У разговору са председником општине Прибој Лазаром Рвовићем, Мороу је изразио велико интересовање за стање у општини Прибој, такође се интересујући за проблеме ове средине. Грант Мороу је истакао значај посете овом делу југозападне Србије, као и спремност Амбасаде САД да помогне у решавању проблема.
На почетку свог обраћања председник Општине се захвалио на досадашњој сарадњи, коју је кроз различите донаторске програме спроводила Влада САД. Рвовић је истакао значај добрих односа у мултиетничкој средини, као што је Прибој, и истакао да су они унапређени последњих година. Најважнији део разговора био је посвећен привреди, посебно решавању питања ФАП-а. Мороу је информисан о напорима које предузима Влада Републике Србије и први потпредседник Владе Александар Вучић, који ради на изналажењу одрживог решења за ФАП. Влада је формирала Радну групу за ФАП која ће се бавити питањем ФАП-а, направити процену стања и дати предлог решења. Указано је на остале гране привреде, као што су хемијска индустрија и туризам. Посебно је истакнуто да је Општина у оквиру својих овлашћења створила услове за улагања и нове инвестиције у општини Прибој.
predstavnici-ambasade-sad-u-priboju