Центар за социјални рад

Центар за социјални рад

Од свог оснивања Центар за социјални рад реализује стручне послове из области социјалне заштите који су му пренети у надлежност. Целокупна организација рада условљена је потребом да се прате и проучавају социјални проблеми, анимира заједница у правцу решавања ових проблема и спроводи превентивни и куративни рад кроз заштиту свих категорија: деце, одраслих и старих. Делатност Центра се развијала у оној мери у којој је сагледавана глобална социјална политика, у правцу који је пракса наметала и у мери којој је социјална наука напредовала.

Услови рада и простор у коме се реализују активности (непосредна заштита корисника и саветодавни рад), углавном задовољавају потребе, како корисника тако и запослених.
Делатност :

  • прихватилиште жртава породичног насиља
  • дневни боравак за децу са сметњама у развоју
  • становање уз подршку за младе који се осамостаљују
  • хранитељство
  • услуга помоћ у кући
  • дневни центар за старе
  • породични смештај за одрасле и старе


Контакт:

Центар за социјални рад Прибој
Адреса: Прибој ул. 12 јануар бр.114
Телефон: 033/2452-253, факс: 033/2451-142
е-маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

сајт: www.csrpb.rs

Програм рада за 2019. годину можете погледати овде.

 

Директор: Зоран Полић, рођен 19.04.1964. године (Прибој), дипломирани правник. Завршио Правни факултет 29. јуна 1989. године у Београду. Прво запослење 1. новембра 1989. године у Центру за Социјални рад у Прибоју. На место директора Центра за Социјални рад први пут је именован 30. јуна 1997. године. Ожењен, отац једног детета. Супруга му је запослена у Дечјем вртићу, док је син студент друге године Грађевинског факултета у Београду.

Закон о социјалној заштити

Информатор о раду центра за социјални рад Прибој za 2013. (ажурирано 3. јануара 2013.год.)

Услуге социјалне заштите у локалној заједници намењене одраслим и старим лицима
Страна 1          Страна 2

Услуге социјалне заштите у локалној заједници за децу и младе
Страна 1          Страна 2

 

"МИ БРИНЕМО О СТАРИМА" - рад мобилног тима

Пројекат "Ми бринемо о старима" чији је носилац општина Прибој, а пружаоци услуга Центри за социјални рад Прибој, Пријепоље и Нова Варош, финансира Делегација Европске Уније у Републици Србији у оквиру програма Exchange 4.

Пројекат траје дванаест месеци, а за циљ има развој услуге помоћи и неге у кући у руралним подручјима у ове три општине. У оквиру пројекта предвиђен је и рад геронтодомаћица, лекара и медицинског техничара. Геронтодомаћице су са радом отпочеле након реализованеобуке од стране акредитованог извођача, а рад лекара и медицинског техничараотпочео је 15.07.2014. године. Што се тиче општине Прибој планирано је да лекар и медицински техничар обиђу по један пут све кориснике, којих је укупно седамдесет, а геронтодомаћице ће кориснике обилазити по утврђеном распореду. На фотографији је приказан рад мобилног тима и геронтодомаћица натерену. 

Услуга Дневни боравак за децу са сметњама у менталном развоју
Активност излет деце са родитељима

Дана 29.08.2012. године реализован је излет на Златибор са члановима Дневног боравака МНРО и њиховим родитељима. На излет је ишло 13-торо деце корисника услуге Дневног боравка и седам родитеља. Превоз деце и њихових родитеља реализован је са два комбија (Центра за социјални рад н Друштва за церебралну и дечију парализу) и једним путничким аутом Центра за социјални рад.

Излет је рализован у времену од 9 – 17 часова.

Током боравка на Златибору деца су била у прилици да виде животиње на фарми, да се играју са њима и да их хране. Такође су показали заинтересованост и радост приликом коришћења справа у забавном парку, нарочито приликом вожње у возићу. Излет је протекао у најбољем реду, деца су била расположена и заинтересована и све је протекло без икакавих ексцеса.

Гордана Комарица, спец. педагог
Координатор услуге Дневног боравка