slideshow04

ED Užice i Opština Priboj - Potpisan kupoprodajni ugovor o kupovini dela placa u Kaluđerskom polju

Ogranak Elektrodistribucije Užice danas je sa opštinom Priboj potpisao kupoprodajni ugovor o kupovini dela placa u Kaluđerskom polju površine od 60-ak ari u vrednosti od 28 miliona dinara da bi na proleće iduće godine počela izgradnja trafo stanice 110/35/10 kV. Vrednost investicije je 2 miliona evra koje će obezbediti Elektroprivreda Srbije,a izgradnjom trafo stanice građani Priboja će dobiti jako dobro i stabilno snabdevanje električnom energijom, jer je Priboj jedini grad u Zlatiborskom okrugu koji nije imao naponski nivo od 110 kV, istakli su direktor užičkog ogranka ED Saša Milošević i predsednik opštine Priboj Lazar Rvović nakon potpisivanja ugovora.

Podsetimo,opština Priboj je od Mileševske eparhije otkupila hektar zemljišta u Kaluđerskom polju za 40 miliona dinara, a danas potpisanim ugovorom prodat je deo te parcele od 60-ak ari Elektrodistribuciji Užice za 28 miliona dinara.
Ova investicija najavljena je još protekle godine, a njom se rešavaju dugogodišnji problemi loših naponskih prilika. Planirana trafostanica je inače predviđena Planom razvoja energetike za period 2015-2025. godine. Obzirom na činjenicu da već postoji izgrađen dalekovod od hidroelektrane Potpeć do planirane lokacije buduće trafostanice, ali i to da se Priboj napaja ostrvski i da drugih rezervnih dalekovoda u slučaju kvara nema (čak ni u susednim opštinama), na ovaj način se dugoročno rešavaju loše naponske prilike u opštini Priboj.
izvor: RTV Priboj
Bilten opštine Priboj br.4

ed-uzice-kupovina-dela-kaludjerskog-polja