slideshow04

Radni sastanak rukovodstva opštine Priboj i JP "Srbijašume": Zajednička revitalizacija puteva

U Priboju je u utorak, 11. septembra održan zajednički radni sastanak rukovodstva opštine Priboj i JP "Srbijašume" iz Prijepolja i Priboja, koji je za cilj imao utvrđivanje dinamike radova na održavanju i izgradnji novih putnih pravaca u seoskom području.

Sastanku sa predsednikom opštine Priboj i rukovodstvom, prisustvovali su direktor Šumskog gazdinstva Prijepolje, Nikola Jelić, zamenik direktora Šumskog gazdinstva Prijepolje, Milenko Stanišić, i direktor Šumske uprave Priboj, Goran Toković. Konstatovano je da trenutno postoji dobra saradnja između lokalne samouprave u Priboju i JP "Srbijašume", što pokazuje i podatak da izdvajaju velika sredstva za održavanje puteva u ruralnim područjima.

jp srbija sume revitalizacija puteva

Održavanje postojećih i pravljenje novih putnih pravaca u ruralnim područjima, saglasili su se, od izuzetne je važnosti za privredne aktivnosti meštana ovih delova opštine, ali i za njih same.

Primeri dobre prakse su zajednički sanirani putni pravci prema Glogu i prema Avramovićima, što je svakako naišlo na pozitivan odjek ali i trasiralo pravac dobre saradnje u budućnosti.

Na sastanku je dogovoreno da ovakvi radni sastanci postanu praksa, kao i da se od naredne godine u skladu sa tim, usklade dinamike na održavanju i izgradnji novih putnih pravaca, što je u interesu i lokalne samouprave i JP "Srbijašume".