slideshow04

Poseta predstavnica Ambasade SAD opštini Priboj

Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, ugostio je u ponedeljak 15. oktobra predstavnice Ambasade SAD u Srbiji, zadužene za Jugozapadnu Srbiju, Kejt Volček i Kseniju Lazović iz političkog odeljenja. Povod posete bio je radni sastanak, upoznavanje sa stanjem na terenu u ekonomiji i politici u ovom delu Srbije.

Na sastanku je bilo reči o ekonomskim temama, profilu investitora i ekonomskom oporavku Priboja, oporavku FAP-a i problemima sa kojima se lokalna samouprava susreće. Predstavnice Ambasade SAD u Srbiji, bile su zainteresovane za demografsku sliku, participaciju mladih u politici, izbore za nacionalne savete ali i međunacionalne odnose.

Predsednik opštine Priboj izrazio je zahvalnost na današnjoj poseti, rekavši da je predstavnicama Ambasade SAD predočio kakve sve napore ulaže Vlada Srbije u oporavak Priboja.

„Iskoristio sam priliku da se zahvalim američkom narodu, na svoj pomoći koju su našim građanima, našoj opštini učinili preko programa USAID.“, rekao je Rvović.

Predsednik opštine Priboj uputio je i poziv ambasadoru SAD u Srbiji da poseti opštinu Priboj, a osim Priboja predstavnice političkog odeljenja ove ambasade posetile su i Novu Varoš, Prijepolje, Sjenicu i Tutin.

poseta predstavnice ambasade