slideshow04

Одржана 48. седница Општинског већа општине Прибој

У среду 23. јануара одржано је 48. по реду заседање Општинског већа општине Прибој. На истом су већници одлучивали о две тачке, а заседању је присуствивао и народни посланик из Прибоја, Крсто Јањушевић.

Народни посланик из Прибоја, Крсто Јањушевић, седници је присуствовао поводом утврђивања предлога Одлуке о прибављању непокретности у јавну својину, како би се створили услови за долазак још једног инвеститора у Прибој. Како је члановима Већа откривено, ради се о озбиљном инвеститору, који би производњу проширио у општини Прибој, а реч је о две парцеле укупне површине 15.000 м2. На седници је утврђена Одлука о прибављању непокретности у јавну својину, а истом је овлашћен председник Општине да потпише уговор.

"Ми овом одлуком покрећемо иницијативу и шаљемо неку врсту захтева Дирекцији за имовину, где тражимо да те парцеле, које су у овом тренутку у својини државе, уступе општини Прибој без накнаде, како бисмо ми даље инфраструктурно уређивали те парцеле, онако како би то одговарало инвеститору, све оно што једна локална самоуправа треба да уради.", рекао је Јањушевић.

Јањушевић је мишљења да ће долазак новог инвеститора утицати на многе важне ствари у Прибоју, али и у окружењу, од смањења незапослености до јачања општег привредног утиска.

"Чак и да не успемо, добро је да општина Прибој добије добије 15.000 м2 нове површине, којом ће располагати и коју ће моћи да понуди неком другом.", рекао је Јањушевић.

Чланови Општинског већа општине Прибој утврдили су и коначну ранг листу талентованих студената са подручја општине Прибој, који ће за постигнуте резултате бити награђени поводом Дана општине и то једнократним износом од 120.000 динара. Ову награду добиће 14 студената.

krsto janjusevic izjava nakon 48 sednice ov