slideshow04

Прибој добија регионални стартап центар

У Прибоју ће бити отворен Регионални иновациони стартап центар који ће бити четврти по реду у Србији, а први у Златиборском округу, најављено је данас на конференцији за медије.

startap centar

Пројекат који је вредан око 50 милиона динара, већим делом ће бити финансиран средствима министарства за иновације и технолошки развој, али и локалне самоуправе.

Како је речено, циљ пројекта је обезбеђивање потребних услова и једнаких шанси за реализацију и развој иновационог предузетништва и иновационих идеја кроз унапређење инфраструктурних услова за развој иновација у привреди на територији општине Прибој.

“Специфичним циљем правимо и изграђујемо регионални иновациони старап центар, први и једини у Златиборском округу”, казао је руководилац пројекта Вељко Бојовић.

Он је истакао да се на расписани јавни позив јавила општина Прибој и Индустријски паркови и то за три мере а то су реконструкција и изградња, опремање простора и реализација програма управљања центром.

“Планирана средства за која смо конкурисали су: за радове на реконструкцији простора 25 милиона динара са ПДВ – ом, опремање простора коштаће 20 милиона и реализација програма и рада стартап центра шест милиона. Од стране министарства је одобрено 42, 100. 000 док ће општина сопственим средствима финансирати део око изградње и реконструкције простора у износу од 8, 8 милиона динара”, прецизирао је Бојовић.

Он је нагласио да је пројектом предвиђено опремање улазног дела Дома културе из правца трга ФАП – а и то око 550 квадарата са улазном рампом за инвалиде и канцеларијама Регионалног иновационог стартап центра.

“То ће бити део са салама за састанке, канцеларијом за правну и економску помоћ, канцеларијом за рад инвалида и мултифункционалном салом са око 70 места. Радни простор предвиђа 25 радних јединица са најбржим интернетом у Прибоју. За комплетан пројекат обезбеђена је грађевинска дозвола, у септембру ће бити спроведена јавна набавка за изградњу и опремање објекта, а радови би требало да почну у октобру”, закључио је Бојовић.

Координатор регионалног иновационог стартап центра у Прибоју Данило Пријовић казао је да је отварањем стартап центра планирана сарадња са привредним субјектима из Златоборског округа како би им се омогућило унапређење производње. Такође сарадња ће се одвијати и са непривредним субјектима као што су школе, локалне самоуправе, здравство као и безбедносне структуре.

startap centar2