slideshow04

Почела замена водоводне и хидрантске мреже у Слободној зони Прибој

У Слободној зони Прибој ове седмице почела је реализација пројекта "Реконструкција постојеће и изградња нове водоводне и хидрантске мреже у Слободној зони Прибој". Пројекат је вредан 349.668 евра, а финасира га Европска унија преко програма ЕУПРО, док Општина Прибој учествује са 20% средстава.

Пројекат подразумева изградњу потпуно нове водоводне и хидранстске мреже различитих профила која ће бити постављена у ископане канале дужине од преко 3.500 метара. Поред постојеће мреже урадиће се и преко 500 метара додатне водоводне и хидрантске мреже за будуће инвеститоре на гринфилд локацији у Слободној зони Прибој.

Реализацијом овог пројекта побољшаће се капацитет водоснабдевања у Слободној зони, смањити досадашњи прилично велики губитци воде, а тиме и уштедети значајан износ средстава. Можда и најбитније, ниво противпожарне заштите и безбедности свих корисника Слободне зоне биће подигнут на највећи могући ниво.

Извођач радова је фирма "Хидромакс" из Бајине Баште који је уведен у посао 3. септембра. Рок за завршетак радова је 60 дана, што значи да би све требало да буде готово до краја октобра.

vod i hid mreza sz