slideshow04

Посао ФАП-у вредан 220 милина динара

Прибој и ФАП у уторак, 15.октобра, посетио је министар одбране у Влади Србије Александар Вулин са сарадницима. Министар Вулин поново је, у кратком року, посетио Фабрику аутомобила Прибој, где је потписан нови уговор о репарацији и унапређењу борбених оклопних возила Војске Србије вредан 220 милиона динара. Овај посао је нови технолошки искорак прибојског ФАП-а, посао је врло сложен и одговоран и потврђује поверење Војске Србије у ФАП, његово руководство, инжењере и раднике.

Уговор су потписали генерални директор ФАП-а Ранко Вуковић и генерал - мајор Младен Вуруна, начелник Управе за одбрамбене технологије Војске Србије.

- Ово је велики, могу рећи и историјски дан за ФАП и Прибој. Поверен је значајан посао нашем колективу који отвара и нове могућнсоти. Ово је нова фаза рада у ФАП-у, а после нулте серије репарције борбених војних возила очекивати је и серијску производњу - рекао је генерални директор ФАП-а Ранко Вуковић.

Посети делегације министарства одбране и Војске Србије на челу са министром Вулином присустовали су, поред менаџмента ФАП-а, и председник општине Прибој Лазар Рвовић и народни посланик из нашег града Крсто Јањушевић који и ову посету и овај посао виде као бригу државе за наш град и људе у њему.

- Ово је доказ да држава Србија брине о ФАП-у и Прибоју и овај посао ће ваљда разуверити и све Неверне Томе, да Прибој и ФАП нису заборављени од стране Србије и да ће на овај начин, ФАП поново бити фирма за пример и респект - рекао је народни посланик Крсто Јањушевић.

- Држава евидентно и даље улаже у ФАП. У току је реализација 7 уговора, ово је осми, а нови, можда и највећи посао, је доказ поверења у менаџмент, инжењере и раднике ФАП-а, који су досадашњим, квалитетно одрађеним пословима, себе просто препоручили и за нови технолошки искорак - каже помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић.

- Прибој је одувек био град индустрије, а то ће евиднетно бити и даље, јер нема развоја Прибоја без развоја ФАП-а, а улагања државе и Војске Србије, овај колеткив полако али сигурно, враћају на старе стазе успеха - поручио је председник општине Прибој Лазар Рвовић.

Министар одбране Александар Вулин каже да је ФАП итекако битан за наменску индустрију наше земље, али и за државу Србију, а улагање у ФАП, а тиме и Прибој, рукводоство Србије показује свој курс економског опоравка и развоја наше земље.На примеру ФАП-а најбоље се показује курс државе да се купује домаће и улаже у сопствену индустрију, у домаће фирме, које, уз овакве уговоре и послове, крупним корацима грабе напред - закључује министар одбране Србије, Александар Вулин.

Поновимо - ФАП је са Војском Србије потписао нови уговор о репарацији и унапређењу војних борбених оклопних возила у вредности од 220 милиона динара, што ће свакако утицати на интензивирање производње у овом прибојском колективу, дугорчни посао, јер се са нулте серије прелази на редовну производњу, а то ће, поред профита и реалних зарада за запослене у ФАП-у, значити и отварање нових радних места, а тиме и подизање стандарда свих грађана Прибоја.

ministar vulin u fapu 220 mil dinara