slideshow04

Запослен 500 радник у Слободној зони Прибој

У Слободној зони Прибој запослен је 500 радник, од почетка рада ове привредне зоне, пре непуне 4 године. Потписивању уговора јуче у турској компанији Флекс академи присуствовали су и саветници председника Србије Александра Вучића за инострана улагања, Јeрг Хескенс и Марко Пећанац који су дали свој немерљив допринос довођењу инвеститора у Слободну зону Прибој, затим председник општине Прибој Лазар Рвовић и народни посланик из нашег града Крсто Јањушевић, као и челници готово свих компанија које раде у Слободној зони Прибој.

- Слободна зона Прибој је 13-та у Србији, али се посрећила нашем граду, сви расположиви капацитети су готово попуњени, иако је једна од најмлађих, тренутно је најбрже растућа у Србији - рекао је, отварајући овај скуп, народни посланик из Прибоја Крсто Јањушевић и додао да је и овај чин запослења 500-ог радника, најбољи показатељ да је идеја била добра, да је добро разрађена, и да су резултати на задовољство свих ту конкретни и реални.

- Ово је велики, можда и историјски дан за Прибој, за Србију. Петстоти радник у Слободној зони Прибој је велики успех свих који смо веровали у ову идеју, а Слободна зона ће убудуће, сигуран сам, бити локомотива развоја Прибоја - поручио је Јерг Хескенс, саветник председника Србије.

- Задовољство је данас присуствовати овом чину, када са 500-им радником, и реално и симболично, омогућујемо дугорочнију егзистенцију и за 500-ту породицу у нашој општини. Смањујемо и број незапослених, а иако још има близу 5.000 званично незапослених лица, већ се јавља проблем са радном, поготову стручном односно квалификованом, радном снагом. Уз нове компаније које су највиле долазак и у Слободну зону и у Прибој, оживљавају и ван привредне делатности у нашој средини,а то све утиче и на повећање укупног стандарда у нашем Прибоју, где су и приходи Општине на годишњем нивоу, отварањем Слободне зоне, увећани за око 100 милиона динара - закључује председник општине Лазар Рвовић.

Слобода зона Прибој формирана је пре непуне четири године, простире се на непуних 27 хектара површине, у њој тренутно функционише 8 домаћих и страних компанија, које послују по повољнијим условима односно лакше увозе сировине и извозе готове производе. Подсетимо, прва је у Слбодну зону Прибој дошла шпанска фирма Рефиса Балкан, још када није био реконструисан ни прилазни пут до Зоне, а тренутно највише запоселних има турска компанија Флекс академи, која шири и свој производни процес, а тиме повећава и број запослених радника, па је 500-ти заппселени радник у Слободној зони Прибој, био и 300-ти радник у овој компанији.

500 radnik potpisao ugovor