slideshow04

Нова јаслена група у вртићу "Невен"

Пригодним програмом полазника Вртића и посетом руководства општине Прибој у уторак, 3. децембра отворена је нова јаслена група у објекту „Водовод“ ПУ „Невен“ у новом делу града.

Нови простор за око 20-ак малишана јасленог узраста уређен је кроз реализацију пројекта Министарства за популациону политику Владе Србије у вредности од 5 милиона динара. Тим средствима опремљен је комплетан простор, набављен намештај, као и сва пратећа опрема потребна за боравак наших најмлађих суграђана.

nova jaslena grupa u vrticu

- У три објекта ПУ „Невен“ тренутно борави око 600 деце, а пуштањем у рад нове јаслене групе смањићемо листу чекања у овом узрасту, мада листе чекања постоје и у свим другим групама, што је покаазтељ да се град економски опоравља, да се подиже стандард, да људи овде остају и да се одлучују на потомство у свом граду – рекла је директорка вртића Јасна Којадиновић, и уз захвалност руководству Општине за помоћ у свакодневном раду додала да су преосталим средствима истог пројекта успели и да уреде двориште објекта вртића „Водовод“ потребним мобилијаром.

Поред директора прибојских основних и средњих школа новоуређни простор обишли су и изразили своје задовољство и челници локалне самоуправе - председник општине Лаазр Рвовић и председник СО Прибој Борис Мрдовић.

- Суштинско опредељење Општине Прибој је улагање у младе, улагање у школарце, студенте, јер су они наша реална будућност – рекао је први човек Општине Прибој Лазар Рвовић и додао да је ПУ Невен на неки начин и највећи корисник општинског буџета, што је потврда да имамо све већи број деце, што нас све искрено радује, али и потврђује да наши напори и настојања, да створимо што боље услове за рад и у Вртићу и у граду, имају смисла, и да улажемо у праве ствари. Зато ће ова предшколска установа, а тиме њени полазници и сви запослени, увек бити подржани од стране локалне самоуправе, јер је то наш приоритетан задатак – закључио је, између осталог, председник Рвовић.

Општина Прибој је ових дана ПУ „Невен“ набавила и нови путничко - теретно возило „Кеди“, чиме ће омогућити и лакши и безбедији транспорт хране из централног Вртића у друга два објекта – Водовод и Стари град. Вредност возила је 2,5 милиона динара.

У ПУ „Невен“ у току је и реализација двогодишњег пројекта Нове основе рада, о савременом приступу рада васпитача са децом, а све у контексту најављених реформи у образовању наше земље, који финансирају Европска унија и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.