slideshow04

Одржана Светосавска академија у Прибоју

Поводом обележавања Дана Светог Саве, првог српског архиепископа, просветитеља и утемељивача Српске православане цркве, епархија Милешевска и Црквена општина Прибој, уз благослов Његовог Преосвештенства Владике Атанасија, организовали су Светосавску академију.

Академија у част Светог Саве одржана је 25. јануара, у препуном Дому културе у Прибоју, у присуству свештенства, челника локалне самоуправе и уважених званица.

svetosavska akademija 2020

Наступила су деца са веронауке прибојских школа, малишани ПУ "Невен", КУД "Дабар", ученици Музичке школе из Пријепоља одељења у Прибоју, Црквено-градски хор "Свети Кнез Лазар" из Прибоја, а као специјални гости наступили су чланови женског хора "Радост", манастира Свете Јелисавете из Минска, у Белорусији, који је и побрао све симаптије светосавског народа у Прибоју.

Беседу о Светом Сави одржао је протојереј ставрофор др Дарко Ђого, професор на Православном богословском факултету "Свети Василије Острошки", Универзитета у Источном Сарајеву, а завршно слово дао је Милош Словић, председник Црквене општине Прибој.

Поводом 800 година аутокефалности Српске православне цркве, Епархија Милешевска организовала је литерарни и ликовни конкурс за ученике основних и средњих школа са подручја епархије, а Владика Атанасије уручио је награде најуспешнијим учесницима конкурса из прибојске општине.

Комплетан снимак Светосавске академије у Прибоју 2020. године, можете погледати на YouTube каналу општине Прибој.