slideshow04

Одржана 68. седница Општинског већа општине Прибој

Чланови Општинског већа општине Прибој заседали су у понедељак, 27.јануара по 68. пут у овом сазиву и први пут у 2020. години. На дневном реду поред утврђивања Коначне ранг листе подносилаца захтева за награђивање талентованих студента поводом Дана општине Прибој, већници су донели и Одлуку о давању сагласности, којом се објекат школе у центру МЗ Бучје, а који је у јавној својини општине Прибој, укупне површине 262 квадрата, даје на коришћење Туристичкој организацији Прибој.

Сагласност је била неопходна како би ТО Прибој могла да конкурише код Минстарства привреде Владе Србије, са пројектом адаптације школе у Бучју и привођења намени исте за развој омладинског и школског туризма. Пројекат је вредан преко 30 милиона динара, а подразумева адаптацију комплетне зграде школе, замену крова, столарије, сређивање зидова и подова, мокрих чворова, али и опремање конференцијских сала, соба са 60 лежајева, кухиње, као и изградњу фудбалског, одбојкашког и кошаркашког терена и теретане.

opstinsko vece 68 sednica

Реализацијом овог пројекта, Прибој би добио један од најбоље опремљених објеката за рекреативну наставу и школу у природи, што би уједно оживелео и овај крај али и представило туристичке потенцијале Крњаче и других још увек недовољно искоришћених дестинација.

У циљу уређења града, у овом случају Старог Прибоја, који реконструкцијом хотела Прибој и започетим сређивањем фасада зграда, добија сасвим нови изглед, чланови Општинског већа, једногласно су донели Одлуку и о уклањању привременог објекта у улици 12.јанаура, поред Желеничке станице, који није у функцији.

Према речима председника општине Прибој, Лазара Рвовића, ускоро следе и радови на сређивању простора око садашњег такси штанда у старом делу града, као и саобраћајних прилаза будућем хотелу са четири звездице, а на пролеће крећу и радови на комплетној реконструкцији улице 12.јануара, њено поплочавање, уз претходну замену водводне и канализационе мреже. Очекује се и реконструкција зграде Железничке станице, Дома културе, уређење пешачке стазе од 600 метара до Мраморја и изградња стазе од 7 километара до старог града Јагат на Малом Бићу, па ће то овај део града просто препородити и дати му потпуно нови сјај – закључио је председник Рвовић, на данашњем заседању Општинског већа.