slideshow04

Нове асфалтне деонице у Прибојској Бањи

Упркос не баш адекватним временским условима, ових дана настављени су радови на асфалтирању нових деоница на 35 путних праваца, по прошлогодишњем општинском програму, који у потпуности није реализован због недостатка извођача.

Нове метре асфалта на путу до својих домова најпре су добили мештани Грачанице, а ових дана и житељи засеока Цикоте, где је урађено 360 метара асфалтног пута.

nove deonice asfalta u pb banji 2020

Нешто преко 500 метара асфалтног пута, на два крака, урађено је на путном правцу за Жарковић, Новаковиће и Караџиће, изнад етно села, где су асфалтиране најкритичније деонице, а тиме и више од половине постојећег пута до њихових кућа.

Такође на два крака пута, само са друге стране Мијаиловца, урађено је 300 метара асфалта према домаћинствима Жарковића и Цинцовића. Они су на овом путном правцу имали једну краћу асфалтирану деоницу, а једну су сами асфалтирали пре коју годину.

У самом Мијаиловцу, асфалтирано је и 40 метара великог успона, према кући Цинцовића.

На подручју Бање радови се даље настављају на путу за Несторовиће и Мандиће, затим средња улица у Бањи, као и пресвлачење главне улице у центру Бање.

Нови метри асфалта значе много за људе у Прибојској Бањи, али и за саму локалну самоуправу, јер се оваквим инфраструктурним активностима само поспешује туристичка понуда Бање и омогућава лакши и бржи транспорт пољопривредних производа, чиме се даје нови импулс развоју и бањског али и сеоског туризма.

Средства за асфалтирање путева обезбеђена су у Буџету општине Прибој, а радове по тендеру изводе Путеви Ужице.