slideshow04

Компанија "Инмолд" у Слободној зони запошљава 100 нових радника

Једна од најуспешнијих српских компанија, која послује по европским стандардима, запошљава тренутно у Слободној зони 25 људи, од јула прошле године, пожешка фирма "Инмолд", у уторак 9. јуна потписала је уговор о закупу новог пословног простора од 3200 квадрата, где ће отворити нових 100 радних места.

У присуству Марка Пећанца, саветника за привреду председника Србије, председника општине Прибој, Лазара Рвовића и народног посланика Крста Јањушевића, уговор су потписали Горан Јанковић, власник компаније "Инмолд" и Миломир Лучић, директор Индустријских паркова, у чијем простору и послује Слободна зона Прибој.

inmold potpisivanje ugovora 2020

Према речима власника фирме, Горана Јанковића, у Прибоју имају одличне услове и веома су задовољни сарадњом.

"Овде имамо одличне услове за рад и зато сам се одлучио за нови пословни простор, који ће ми омогућити да сходно пословним плановима, проширим производњу.", рекао је Јанковић и наговестио и запошљавање нових 100 радника већ крајем ове године.

Народни посланик Крсто Јањушевић, рекао је да је ово велики дан за општину Прибој.

"Велики дан, јер је једна од најсавременијих фабрика, не само у Србији него и у Европи, проширила свој пословни простор, што ће значити и нова радна места, јер овде у Зони већ функционише 7 компанија са преко 500 радника, а између два дела града ниче фабрика са 400 радних места, што ће свакако допринети још бржем економском напретку нашег града.", истакао је Јањушевић.

"Најбоља реклама за Прибој је долазак у Слободну зону једне од наших најбољих компанија, што улива поверење у привредни опоравак овог града, повећава шансе да људи овде остану, да се врате млади и школовани људи, да остану са својим породицама,ј ер овде поново може да се пристојно живи од свог рада.", рекао је председник општине Прибој Лазар Рвовић, и у име свих грађана општине захвалио руководству фирме "Инмолд", што су за проширење свог пословања изабрали баш Прибој.

Компанија "Инмолд" производи алате и роботе за производњу пластичних делова за готово све делатности, од аутомобилске индустрије до пољопривреде. У Пожеги ова фирма запошљава преко 300 радника. Просечна плате радника и у Пожеги и у Прибоју су преко 500 евра.