slideshow04

Заседао Штаб за ванредне ситуације

Иако се и у Прибоју повећава број особа које имају симптоме корона вируса, стање у општини се држи под контролом. Формирана су два изолациона блока, медицинских кадрова и опреме за сада има довољно, а уз подршку ресорног министарства и Владе и локална самоуправа помаже да се преброде неке тренутне потешкоће – то су главни закључци са седнице Штаба за ванредне ситуације, која је одржана 3.јула, уз апел грађанима да чувају себе и друге, поштујући већ добро познате мере заштите, од ношења маски, појачаног прања руку, до препоручене социјалне дистанце.

Сходно предложеним мерама и седница Штаба одржана је у Малој сали Дома културе, председавао је командант Штаба, председник Општине, Лазар Рвовић, који је изразио спремност локалне самоуправе да помогне, пре свега здравственим установама у Прибоју, а грађане је замолио за разумевање новонастале ситуације, уз апел, да се придржавају превентивних мера заштите, да поштују дистанцу у угоститељским локалима и да воде рачуна о масовним окупљањима, пре свега породичним весељима.

sednica staba za vs 7 20

Иако је ових дана повећан број пацијента, углавном са повишеном температуром, у Дому здравља у Прибоју, појачане су смене, па се успешно одолева свим тренутним изазовима- каже директор др Владимир Милинковић и додаје да сви пацијенти са повишеном температуром треба да се јаве, не у Дом здравља, већ у Ковид болницу у новом делу града, која ради од 7 до 20 сати.

У прибојској Болници, због најновије епидемиолошске ситуације, проширили су свој изолациони блок, у коме тренутно има 20 пацијента, којима су узети узорци и док чекају резултате, имају редовну терапију. Директор Болнице др Предраг Терзић каже, да они који буду позитивни биће прослеђени на даље лечење у Ужице, а они који буду негативни настављају лечење на одељењима прибојске Болнице. Два респиратора су стално у функцији а очекује се да стигне и трећи, као помоћ Владе Србије, истикао је др Терзић и подсетио да Болница Прибој и даље успешно функционише на два колосека, јер не ради само као ковид болница, већ се пацијенти, као и до сада, лече и од других болести.

Општински Штаб за ванредне ситуације донео је Закључак да ЈКП „Услуга“ и даље настави са прањем и дезинфекцијом улица и поделом дезинфекционих средстава, и то у оба дела града, а председницима кућних савета се препоручује да организују дезинфекцију улаза зграда, бар једном недељно.

Општински Штаб за ванредне ситуације Прибоја, пратиће ситуацију из часа у час и према потреби предузимати нове конкретне мере.