slideshow04

У Прибоју гостовала "Најбоља мачка на свету"

Млади Прибојци и Прибојке, у последњој седмици јула, могли су да присуствују избору најбоље мачке на свету.

Такмичење је било на сцени Дома културе, на којој су наступиле само две маце, које су кроз позоришну представу, без иједне речи, али са изврсном пантомимом и сценским покретима, на крају комада, постале не само најбоље мачке на свету, него и најбоље другарице.

У питању је позоришна представа "Најбоља мачка на свету", београдског удружења за едукацију деце и омладине у области кулуре, "Пресек -Дијагонала".
Две сестре, две глумице, Тамара и Александра Белошевић, у овом случају две маце на сцени, различитих карактера и интересовања, пред младом прибојском публиком, такмичиле су се за избор најбоље мачке на свету.

А представа није само такмичење, већ и едукација оних, којима је намењена. Кроз представу деца уче да ли је за победу потребно само знање или и велика сналажљивост, да ли је фер плеј и даље на цени?!

У том контексту јунакиње на сцени се кроз представу брзо и мењају и сазревају. Оне су кроз пантомиму, плес и сценски покрет најмлађој публици послале снажну поруку о пријатељству, помагању и правим животним вредностима.

Због пандемије корона вируса и ова представа је “мировала” готово годину дана, а једно од првих гостовања после попуштања мера, било је управо у Прибоју, чија је публика на крају била презадовољна.