slideshow04

Изабрана нова Општинска изборна комисија

Прибојски одборници, у петак, 10. фебруара, заседали су по девети пут у овом сазиву, а први пут, по хитном поступку.

Наиме, Народна Скупштина Републике Србије ових дана усвојила је сет изборних закона, који су ступили на снагу 8.фебруара, а по слову тог закона, локалне самоуправе су дужне да у року од 7 дана, образују нове изборне комисије.

"Општинске изборне комисије у локалним самоуправама до 50 хиљада становника, бројаће поред председника 6 чланова у сталном саставу, и исто толико заменика. Тако ће бити и у општини Прибој.", цитирао је закон Ђорђе Дујовић, начелник ОУ Прибој.

Скупштина општине Прибој је без расправе и једногласно, изабрала нову ОИК у сталном саставу, која репрезнтује тренутни састав локалног парламента, јер има представнике свих ОГ, односно парламентарних странака.

Председник ОИК и даље ће бити дипломирани правник Радош Крушкоња, а секретар Владе Бошковић, такође дипломирани правник.

Пре одлуке о избору нове ОИК, Скупштина је разрешила досадашњи састав Општинске изборне комисије.

Одборници СО Прибој, на истој седници, донели су и решење о престанку мандата члану НО ЈП “Топлана” Прибој, Марку Јањушевић, због избора на функцију ВД директора овог јавног предузећа, као и решење о именовању Зорана Ратковића за члана НО ЈП “Топлана” Прибој.

Одобрник Есад Меховић, са изборне листе "Академик Муамер Зукорлић - Странка правде и помирења" поднео је оставку на одборничку функцију, коју је локални парламент и констатовао. Есад Меховић је обављао и функцију заменика председника СО Прибој.