slideshow04

Татјана Матић, министарка туризма посетила Прибој

Општину Прибој 2.марта 2022.године посетила је министарка туризма, трговине и телекомуникација у Влади Србије, Татјана Матић, и са домаћинима, челницима општине Прибој, обишла неке од реализованих инвестиција. Званично је отворила пешачко - бициклистичку стазу у Старом Прибоју и најавила улагања у нове инфраструктурне пројекте у области туризма у нашој општини.

Министарка Матић, разговарала је са председником Општине, Лазаром Рвовићем, а састанку су присуствовали и председник Скупштине општине Борис Мрдовић, саветница председника Општине Едина Реџовић, помоћник председника Општине за област туризма Миралем Гогалић и директор ТО Прибој, Владан Радовић.

Након разговора у Општини и виђеног на терену, задовољни су били и челници министарства и општине Прибој.

"Похвалила бих општину Прибој због озбиљности и агилности на припреми и реализацији пројеката, па је то и био разлог да у претходном периоду, Министарство, углавном у инфраструктурне пројекте, овде уложи преко 100 милиона динара.", рекла је министарка туризма, Татјана Матић.

"Прибој има изузетне природне лепоте, значајно културно-историјско наслеђе, и то треба да још више промовише, а Министарство туризма ће бити увек ту, да подржи добре идеје, и да допринос туристичкој понуди Прибоја. Пре свега развоју рекреативног и омладинског туризма.", обећала је министарка Матић.

"Са Министарством туризма општина Прибој има одличну сарадњу, која је крунисана бројним пројектима. Није постојала ни једна идеја, ни један пројекат са којим смо се обратили Министарству, а да нисмо наишли на апсолутну подршку. Наше је да и даље припремамо добре пројекте, а подршка Министарства верујем да ни у будуће неће изостати.", рекао је председник општине Прибој, Лазар Рвовић.

Иако реализација неких пројеката и даље траје, на ред стижу и нови, који су одобрени управо ових дана.

"За уређење градског парка у Новом Прибоју, Министарство туризма Републике Србије, одобрило је девет милиона динара.", изјавио је Миралем Гогалић, помоћник председника општине Прибој за област туризма.

Новим средствима градски парк у Прибоју биће додатно култивисан, пре свега за наше најмлађе суграђене, постављањем дечјег мобилијара, са гуменим подлогама, што ће омогићити безбедно играње и уживање прибојских малишана.

Посету Прибоју, министарка Татјана Матић, завршила је обиласком куће Јевђевића, задужбине најпознатијег Прибојца у области науке и хидролога светског гласа, проф.др Вујице Јевђевића.