slideshow04

ФК "ФАП" у Српској лиги

ФК "ФАП" од овог лета је поново српсколигаш, где је прибојском фудбалу објективно и место.

Нова Управа Клуба, коју предводи бивши играч "камионџија", Јовица Василић, уз подршку пријатеља и локалне самоуправе, има амбициозне планове-да мобилише све фудбалске снаге, да град живи за свој Клуб, како би прибојски фудбалери постали стабилан српсколигаш, а да би се у наредним годинама могао реализовати и велики пројекат - "Са ФАП-ом до Прве лиге".

Припреме фудбалера ФАП-а стартовале су половином јула, а прва контролна утакмица са пожешком Слогом, била је прилика и за представљање значајних појачања и новог стручног штаба.

Дрес ФАП-а после паузе, поново је обукао голман Филип Пијевац, из Чајетине се вратио искусни Јован Радовић, из београдске "Локомотиве" стигао је Војин Крћа. На позајмицу из суперлигаша "Јавора" из Ивањице стигли су Бојан Јелић и Огњен Луковић, Дејан Јовановић стигао је из чачанске "Слободе" и један од најбољих српсколигашких играча, капитен ариљске "Будућности", Драган Јовановић.

На гол ФАП-а стигао је Лазар Ђорђевић, из чачнског "Борца", најбољи голман Српске лиге уз прошлој сезони. Тренутно највеће појачање ФАП-а је суперлигашки центарфор Дејан Ђенић, из лазаревачке "Колубаре", кога су добро запамтили многи голмани Прве и Супер лиге. У међувремену, прибојским "камионџијама" приступио је и бек Никола Мирић, из новосадске "Војводине".

Шеф струке ФК "ФАП" овог лета постао је амбициозни и искусни Миодраг Старчевић, тренер многих српских клубова, а знање је стицао и у једној "Црвеној Звезди", док је његов помоћник прекаљени тренер млађих селекција "Борца" из Чачка, који је у познатој чачанској школи фудбала, "брусио" многе садашње звезде српског фудбала.

Окосницу тима и даље ће чинити прибојска деца, млади играчи, који ће уз овакве стручњаке, како се очекује, да постану истински мајстори фудбала.

Нови ветрови у прибојском фудбалу, на први тренинг меч камионџија, упркос тропским температурама, окупили су и неколико стотина највијача. Са стадиона су отишли задовољни. Било је добрих акција, продора, али и голова. ФАП је повео са 2-0, али су гости при крају утакмице изједначили. Задовољни су били и тренери оба тима.

Фудбалери ФАП-а тренирају два пута дневно, 28.јула одлазе на мини припреме на Златибор, где ће одиграти још неколико контролних утакмица.

Првенство Српске лиге стартује другог викенда у августу, а ових дана биће одржана и Конференција Лиге, на којој ће бити и жреб за распоред утакмица у предстојећој сезони.