slideshow04

Луна Пилић из Сплита победник 9. фестивала "Дани Данила Лазовића"

Победница у говорењу поезије деветог фестивала "Дани Данила Лазовића" је Луна Пилић из Сплита, студенткиња Академије уметности из Београда, класа професорке Иве Милошевић. Луна је говорила песму "Јубави", Слободанке Бобе Ђудерије, познате сплитске песникиње.

Победници Фестивала припала је награда "Повеља Данило Лазовић" и новчани део награде, коју јој је уручио председник општине Прибој, Лазар Рвовић.

Луна је први пут наступала на једном оваквом фестивалу, а Прибој јој се, каже, посрећио.

"Изабраном песмом желела сам да овој дивној публици донесем комад Сплита и комад мора у Прибој. Људи су дивно прихватили ову песму и ја сам пресрећна.", казала је Луна Пилић, победница деветог фестивала "Дани Данила Лазовића".

Овогодишњи стручни жири био је у саставу: проф.др Радован Кнежевић проф.Факултета драмских уметности у Београду, председник стручног жирија, Мирослав Мики Радоњић, театролог и директор Стеријиног позорја, Елвира Аљукић, првакиња драме Народног позоришта у Тузли, Исидора Минић, првакиња Атељеа 212, Небојша Дугалић, првак драме Народног позоришта у Београду.

Од ове године установљена је Специјална награда "Смарт продукције", коју чини плакета и ангажман победника у пројекту поменуте продукције (улога у серији). Жири у саставу Светлана Дрињаковић продуценткиња, филмска и телевизијска редитељска, власница и директорка "Смарт медија продукције" и арт директор истоимене продукције Дукан Раденковић, донели су одлуку да студенткиња Факултета уметности у Приштини са привременим седиштем у Звечану, Невена Недељковић, буде прва добитница награде.

Петочлни жири, који су чинили прошлогодишњи такмичари фестивала, донео је одлуку да Данка Миловановић, победи на "Интернет конкурсу у говорењу поезије". Данка је освојила новчани део награде и представила се публици на завршној вечери фестивала.

Такмичарској вечери претходио је наступ градског тамбурашког оркестра из Пљеваља и вокалне групе Лирике.

Музичка гошћа завршне вечери фестивала била је глумица Драгана Мићаловић, која је наступала уз пратњу Павла Јоксимовића, док је гост глумац био Небојша Дугалић.