slideshow04

"За дуг век, мед је лек"

У Прибоју је 16.септембра одржана јубиларна 10. Међународна изложба меда и производа од меда и опреме за пчеларе, под називом "За дуг век, мед је лек". Наступило је око 20 излагача из Прибоја, Пријепоља, Ариља и Рудог, а манифестацију је отворио Сенад Махмутовић, државни секретар у Министарству пољопривреде.

"Ово је сјајна манифестација, добро организована, а квалитет меда са овог подручја је међу најбољима у региону.", рекао је Сенад Махмутовић, државни секретар у Министарству пољопривреде, и додао да ће ресорно министарство финансијски подржати неки од нових пројеката овог удружења.

Успешан организатор манифестације било је Удружење пчелара Прибој.

"И ове године са општином Прибој, односно Туристичком организацијом Прибој реализовали смо капиталну инвестицију и урадили осам једнобразних штандова на којима се данас излаже.", рекао је Милан Вујовић, председник прибојског удружења пчелара.

"Локална самоуправа је помагала и помагаће рад прибојских пчелара, јер се ради једном од највећих и најорганизованијих удружења. Са квалитетним медом и производима од меда, они су сјајни промотери нашег града.", рекао је Миралем Гогалић, помоћник председника Општине за област туризма.

И овогодишња изложба меда и производа од меда, привукла је пажњу Прибојаца, који су искористили прилику да по сајамским, односно нижим ценама, купе квалитетан мед, и то од познатих пчелара.