slideshow04

Братимљење пчелара Прибоја и Рудог

Пчелари Прибоја и Рудог, успешно сарађују годинама, а сада су отишли и корак даље - 18.септембра, потписали су Повељу о братимљењу.

"Узимајући у обзир историјску повезаност и нераскидиве везе које нас преплићу, обавезујемо се да ћемо неговати и чувати наше односе и заједнички радити на њиховом унапређењу. Заједничке замисли и идеје ћемо предано спроводити у дело и подстицаћемо сарадњу у развоју пчеларства и у другим областима од заједничког интереса, а све на добробит пчелара Прибоја и Рудог, као и развоја пчеларства уопште.", стоји у Повељи о братимљењу, коју су потписали, Милан Вујовић, председник Удружења пчелара Прибој и Василије Цвјетковић, председнк удружења пчелара "Медовина" Рудо.

Потписивање Повеље о братимљењу, много ће значити пре свега у заједничким наступима према републичким, а посебном међународним фондовима, посебно при реализацији пројеката прекограничне сарадње.

Председник прибојског удружења пчелара Милан Вујовић предао је побратимима из Рудог, икону Св.Василија Острошког, што ће бити заједничка крсна слава ова два удружења пчелара, а домаћини славе ће се наизменично смењивати.