slideshow04

75 година МЕТШ у Прибоју

Свечаном академијом у прибојском Дому културе, колектив МЕТШ обележио је јубилеј вредан поштовања - 75 година ове васпитино-образовне установе.

А све је почело 12.децембра, сада већ давне 1947.године, када је са радом почела Стручна продужна школа за ученике у привреди, што је била прва средња стручна школа у овом крају.

МЕТШ у Прибоју, кроз своју дугу историју мењала је назив, али је остала стуб образовања и расадник стручних кадрова у овом крају.

"До сада је кроз школу прошло преко 17 хиљада ученика или 72 генерације матуранта. Многи од њих постали су одлични мајстори у фабрикама, инжењери машинства, професори на факултетима, али и сликари, уметници, новинари.", рекао је на Свечаној академији, директор МЕТШ, Звонко Пријовић.

Зграда МЕТШ у Прибоју данас је сигурно једна од најлепших у Србији, са квалитетним стручним кадром и опремљеним кабинетима по најсавременијим стандардима.

"Уз подршку Владе Србије зграда школе је комплетно реновирана пре три године и изграђена је фискултурна сала. Данас школу похађа 399 ученика у 15 одељења, а школа има 67 запослених.", истиче директор Пријовић.

Поводом јубилеја школе на књижевним конкурсу под називом "Наши школски дани", најбољи су били, у писању поезије Дарко Газдић, Павле Комарица и Јована Вујовић, а у писању прозе Глорија Шалипур, Денис Беговић и Тамара Марјановић.

Свечану академију поводом 75 година МЕТШ у Прибоју употпунили су њени садашњи и бивши ученици. Тако је програм водио Лазар Јановић, некадашњи ђак ове школе а сада новинар РТ Србије, а свој допринос је дала и перспективна музичка звезда, садашња ученица школе Анђела Спајић.

Печат свечаној академији поводом 75 година МЕТШ у Прибоју дали си и уважени гости - еминентна уметничка и глумачка имена из Београда - првакиња позоришта на Теразијама, Мина Лазаревић, првак драме Београдског драмског позоришта, Прибојац Милорад Дамјановић, солиста и оперска дива Народног позоришта Наташа Радовановић и пијаниста Павле Јоксимовић.