slideshow04

ФАП Корпорација потписала четири нова уговора

Потпредседник Владе и министар одбране, Милош Вучевић, обишао је данас предузеће "ФАП корпорација" а.д. у Прибоју, где је присуствовао потписивању уговора за израду теретних аутомобила за транспорт даљински пилотираних ваздухоплова и израду борбених оклопних возила за потребе Војске Србије.

Министар Вучевић, након обиласка, захвалио је запосленима на труду и истакао значај нових уговора и улагања у прибојску фабрику.

"Са добрим вестима дошли смо данас у Прибој и фабрику ФАП. Захваљујући одлуци државе Министарство одбране обезбедило је средства за нова четири велика уговора за ову компанију са славном традицијом. Данас ће у Прибоју бити потписана четири уговора, који гарантују посао вредности од 370 милиона динара за ФАП, али још боља вест је то да ће Министарство одбране следеће године обезбедити додатног посла за ФАП Прибој и његове кооперанте у износу од две милијарде динара.", истакао је министар Вучевић.

Министар одбране рекао је да уговори гарантују даља запошљавања, као и да су директан подстицај за општину Прибој.

"Ово што ради држава Србија, ради да чувамо југозападни део Србије, да чувамо наше производне погоне. Захваљујем се и својим сарадницима, свим људима из Министартсва одбране и одбрамбене индустрије на напорима, на пожртвовању да производимо домаће наоружање и војну опрему, да не морамо да увозимо, да за мање новца добијамо исти и бољи квалитет од онога што се нуди на светском тржишту.", рекао је министар.

Он је нагласио да је поносан на све оне који су осмислили и патентирали нова средства.

"Министарство одбране очекује од ФАП-а да се поштују рокови. Све ово је плаћено, све ће бити плаћено авансно. Ми очекујемо да ФАП Прибој поштујући рокове испоручи Војсци Србије, односно Министарству одбране, оно што је договорено и да Војска Србије буде још боље опремљена и боље наоружана.", рекао је Вучевић.

Обиласку предузећа ФАП и потписивању споразума присуствовали су помоћник министра одбране за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, државни секретар Министарства за рад и социјалну политику Крсто Јањушевић, генерални директор "ФАП корпорације" др Милутин Живковић и председник општине Прибој Лазар Рвовић.

Текст и фотографије: www.mod.gov.rs