slideshow04

Уручене награде најбољим студентима

Лепа пракса локалне самоуправе у Прибоју траје већ пуну деценију. За празник Општине већ десету годину нема свечарења и уобичајених прослава, нема ни свечане седнице СО, већ се та средства преусмеравају у најбоље овог града, углавном у младе људе а тиме и будућност ове општине. А најбољи понос града су свакако, млади људи академског звања, јер се показало да је знање најбоља инвестиција.

Ове године, након спроведеног конкурса, награђено је 18 студената државних факултета у Србији, са просеком од најмање 9,00. Награда се састоји од Повеље и једнократног новчаног износа од 130 хиљада динара.

Пријем за талентоване студнете, у име локалне самоуправе приредио је председник СО Прибој, Борис Мрдовић.

"Понос је граду који има овакву интелектуалну и академску елиту. Зато ми као локална самоуправа изражавамо дивљење и поштовање према резултатима које постижете, јер тако и тамо где студирате, ви свој родни град промовишете на најбољи могући начин.", рекао је, обраћајући се награђеним студентима, први човек локалног парламента Борис Мрдовић.

"Општина Прибој последњих година чини напоре да створи што повољнији привредни амбијент, а тиме и бољи стандард наших грађана, па нека то буде изазов и за вас, да се сутра, по окончању образовног циклуса, вратите у свој град и дате допринос његовом даљем развоју.", закључио је Мрдовић.

Вредни а скромни, студенти и њихови родитељи су захвални својој локалној самоуправи на овако лепом гесту, који, како су истакли подстиче на даље образовање и усавршавање, али и обавезује да се сутра, након завршеног школовања, врате у завичај и своје стечено знање ставе у функцију развоја свога града а тиме и своје земље.