slideshow04

Одржана радионица за израду Програма развоја туризма општине Прибој за период од 2023-2026. године

У Регионалном иновационом Стартап центру у Прибоју, данас је у организацији Туристичке организације Прибој, одржана радионица за израду Програма развоја туризма општине Прибој за период од 2023-2026 године. Учешће у радионици узели су туристички радници и заинтересовани појединци, а модератори су били еминентни стручњаци из области туризма.

Због чега је потребан Програм развоја туризма, које су слабости и предности Прибоја и његовог природног окружења, на који начин осмислити визију за развој туризма и шта су и шта би могли да буду у будућности конкретни туристички производи Прибоја, са учесницима радионице анализирали су саветници у туризму, др Бранко Красојевић и др Радомир Стојановић.

"Највећи потенцијал је Бања, али моји лични утисци кад смо, захваљујући ТО Прибој обишли целу околину, је фантастична очувана природа. Можда је време да размишљамо који би брендови овде могли да се створе, и шта би могли да заштитимо и од природних и од културних добара.", рекао је др Бранко Красојевић, један од модератора данашње радионице.

Према његовим речима, неопходно је и направити списак културних и природних добара, која би овде могла да буду у функцији туризма, у складу са пасијама и афинитетима туриста.

"Река Лим и језеро су велики капацитети и потенцијали. На језеру тек почиње, али многа језера имају проблем са наутиком, нема наутике, нема садржаја, нема активности. Идеја је да имамо понуду. Неодостају нам уристички водичи, интерпретатори, аниматори, како бисмо испричали причу о Прибоју.", каже Красојевић.

Према речима Владана Радовића, директора Туристичке организације Прибој, ово је само једна у низу радионица и у будућности ће се радити на едукацији, како би се изашло у сусрет туристима, јер и држава и појединци у Прибоју, раде фантастичан посао.

"Кренули смо прво са израдом стратегије, а и у будућности ћемо бар два пута годишње радити едукације. Користили смо много средстава из разних фондова, ИПА фондова и сада сва та средства треба преусмерити у један добар туристички производ.", рекао је Раовић.

Један од закључака прве радионице за израду Програма развоја туризма општине Прибој за период од 2023-2026 године, осим формирања конкретних туристичких производа је и рад на што бољем маркетингу, како на организацином тако и на индивидуалном нивоу, што је свакако део и стратегије за развој туризма у наредним годинама.