slideshow04

Урађен нови мост преко Поблаћнице у МЗ Крајчиновићи

Мештани прибојске МЗ Крајчиновићи, засеока Вртаче и Зечеви, поново имају адекватан прелаз преко реке Поблаћнице, која је пре 10 дана однела комплетан мост, па је био онемогућен прелаз, чак и пешице.

Одсечена су била домаћинства Милинковића, Зечева и Јањушевића. Сезона бербе малине је почела, а пут води и до два сеоска гробља.

Локална самоуправа је брзо реаговала, ангажована је фирма аутопревозник “Караџић” из Прибојске Бање, која има неопходну механизацију, јер су цеви прилично габаритне а једна је тешка тону. Уз постојеће бетонске цеви промера Ф1600 мм, допремљене су и нове, па су сада у кориту реке постављене дупле цеви, које ће, рачуна се, моћи да пропусте сву воду и приликом сличних бујица. Урађена је и бетонска, и уливна и изливна грађевина, како се не би поновила ситуација да мост буде поново поткопан.

Поправљен је и део пута, све је насуто и поравњано, па све изгледа боље него што је било.

Мештани су презадовољни и брзом интервенцијом локалне самоуправе и кавлаитетом изведених радова, па су захвални Општини Прибој и председнику Лазару Рвовићу, свом комшији, државном секретару Крсту Јањушевић, али и извођачу радова Славку Караџићу.

Поновно премошћавање Поблаћнице, за засеоке Вртача и Зечеве, дошло је у правом тренутку, јер је овај пут једина комуникација за прелаз и људи и возила, поготово у сезони бербе малина, која је управо почела, а малина је овде најзаступљенија воћарска култура.