slideshow04

Нови простор вртића у Старом Прибоју

У ПУ "Невен", на објекту вртића у старом делу Прибоја, ових дана реализују се два значајна пројекта - изградња две нове учионице, чиме ће се смањити листа чекања, а ради се и санација кровне терасе, да би се објекат заштитио од прокишњавања, постављањем тзв. зеленог крова.

Средства од 30 милиона динара обезбедила је локална самоуправа.

Радови су почели пре пар дана, поверени су предузећу "Висински радови" из Суботице, а рок завршетка радова је 45 календарских дана.

"На равном крову имали смо вишегодишњи проблем са прокишњавањем, који ће се сада најмодернијом технологијом санирати, са гаранцијом од готово једног века, а поставиће се и тзв.зелени кров, где ће бити и мали истраживачки центар, што нема нико у окружењу", каже Јасна Којадиновић, директорка ПУ "Невен".

Груби, односно припремни радови су тренутно и на другом нивоу спратности, односно тераси која је својевремено наткривена, где ће се добити нови, модеран простор за боравак деце.

"На овом нивоу биће изграђене две нове учионице за боравк малишана, чиме ћемо у знатној мери смањити листу чекања за упис деце у нашу предшколску установу. Учионице ће имати и излаз на терасу. Велику захвалност дугујемо локалној самоуправи, која је имала разумевање за ове наше проблеме", истиче директорка Којадиновић.

У ПУ "Невен" у три објекта, као и истуреном одељењу у школи "Никола Тесла" у Прибојској Бањи, тренутно борави преко 600 малишана, а са новим простором, листа чекања за упис деце у једину предошколску установу у Прибоју, биће у значајној мери смањена.