slideshow04

Конкурс за календар за 2025.годину

Програм Европске уније за локални развој, и ове године расписао је наградни ликовни конкурс за ученике средњих школа у 99 градова и општина у Србији, за радове који ће красити календар ЕУ ПРО Плус програма за 2025.годину.

С обзиром да Програм Европске уније за локални развој, доприноси свеукупном друштвеном и економском развоју 99 локалних самоуправа у регионима Шумадије, западне, источне и јужне Србије, кроз унапређење управљања територијалним развојем, подршку економском расту, као и побољшање социјалне инфраструктуре и кохезије, једна од започетих традиција је и организовање ликовног конкурса за календар за наредну, у овом случају, за 2025. годину.

Овогодишња тема конкурса је „Нове технологије за бољи свет“, а ученици кроз своје радове треба да покажу како дигиталне вештине и нове технологије могу унапредити квалитет живота и трансформисати свет око нас.

Посебна пажња посвећена је одговорном понашању на друштвеним мрежама, уз коришћење дигиталне технологије на паметан, безбедан и одговоран начин, уз поштовање других и заштиту од ризика.

На конкурсу ће бити изабрано 12 најбољих ликовних радова, који ће красити календар ЕУ ПРО Плус програма за 2025.годину. Аутори/ке три првопласирана рада освојиће лаптоп и таблет рачунаре, док ће осталих девет изабраних  радова бити награђено мобилним телефонима.

Поред тога, школа која покаже изузетну ангажованост у целокупном процесу биће награђена лаптоп рачунаром и пројектором за унапређење наставе, а ментори три првонаграђена рада добиће таблет рачунаре.

Конкурс траје до 13.новенбра 2024.године до 16 сати, а радове слати на адресу:  УНОПС/ЕУ ПРО Плус, Скерлићева 4, 11000 Београд.