slideshow04

Centar za socijalni rad

Centar za socijalni rad

Od svog osnivanja Centar za socijalni rad realizuje stručne poslove iz oblasti socijalne zaštite koji su mu preneti u nadležnost. Celokupna organizacija rada uslovljena je potrebom da se prate i proučavaju socijalni problemi, animira zajednica u pravcu rešavanja ovih problema i sprovodi preventivni i kurativni rad kroz zaštitu svih kategorija: dece, odraslih i starih. Delatnost Centra se razvijala u onoj meri u kojoj je sagledavana globalna socijalna politika, u pravcu koji je praksa nametala i u meri kojoj je socijalna nauka napredovala.

Uslovi rada i prostor u kome se realizuju aktivnosti (neposredna zaštita korisnika i savetodavni rad), uglavnom zadovoljavaju potrebe, kako korisnika tako i zaposlenih.
Delatnost :

  • prihvatilište žrtava porodičnog nasilja
  • dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju
  • stanovanje uz podršku za mlade koji se osamostaljuju
  • hraniteljstvo
  • usluga pomoć u kući
  • dnevni centar za stare
  • porodični smeštaj za odrasle i stare


Kontakt:

Centar za socijalni rad Priboj
Adresa: Priboj ul. 12 januar br.114
Telefon: 033/2452-253, faks: 033/2451-142
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

sajt: www.csrpb.rs

Program rada za 2019. godinu možete pogledati ovde.

 

Direktor: Zoran Polić, rođen 19.04.1964. godine (Priboj), diplomirani pravnik. Završio Pravni fakultet 29. juna 1989. godine u Beogradu. Prvo zaposlenje 1. novembra 1989. godine u Centru za Socijalni rad u Priboju. Na mesto direktora Centra za Socijalni rad prvi put je imenovan 30. juna 1997. godine. Oženjen, otac jednog deteta. Supruga mu je zaposlena u Dečjem vrtiću, dok je sin student druge godine Građevinskog fakulteta u Beogradu.

Zakon o socijalnoj zaštiti

Informator o radu centra za socijalni rad Priboj za 2013. (ažurirano 3. januara 2013.god.)

Usluge socijalne zaštite u lokalnoj zajednici namenjene odraslim i starim licima
Strana 1          Strana 2

Usluge socijalne zaštite u lokalnoj zajednici za decu i mlade
Strana 1          Strana 2

 

"MI BRINEMO O STARIMA" - rad mobilnog tima

Projekat "Mi brinemo o starima" čiji je nosilac opština Priboj, a pružaoci usluga Centri za socijalni rad Priboj, Prijepolje i Nova Varoš, finansira Delegacija Evropske Unije u Republici Srbiji u okviru programa Exchange 4.

Projekat traje dvanaest meseci, a za cilj ima razvoj usluge pomoći i nege u kući u ruralnim područjima u ove tri opštine. U okviru projekta predviđen je i rad gerontodomaćica, lekara i medicinskog tehničara. Gerontodomaćice su sa radom otpočele nakon realizovaneobuke od strane akreditovanog izvođača, a rad lekara i medicinskog tehničaraotpočeo je 15.07.2014. godine. Što se tiče opštine Priboj planirano je da lekar i medicinski tehničar obiđu po jedan put sve korisnike, kojih je ukupno sedamdeset, a gerontodomaćice će korisnike obilaziti po utvrđenom rasporedu. Na fotografiji je prikazan rad mobilnog tima i gerontodomaćica naterenu. 

Usluga Dnevni boravak za decu sa smetnjama u mentalnom razvoju
Aktivnost izlet dece sa roditeljima

Dana 29.08.2012. godine realizovan je izlet na Zlatibor sa članovima Dnevnog boravaka MNRO i njihovim roditeljima. Na izlet je išlo 13-toro dece korisnika usluge Dnevnog boravka i sedam roditelja. Prevoz dece i njihovih roditelja realizovan je sa dva kombija (Centra za socijalni rad n Društva za cerebralnu i dečiju paralizu) i jednim putničkim autom Centra za socijalni rad.

Izlet je ralizovan u vremenu od 9 – 17 časova.

Tokom boravka na Zlatiboru deca su bila u prilici da vide životinje na farmi, da se igraju sa njima i da ih hrane. Takođe su pokazali zainteresovanost i radost prilikom korišćenja sprava u zabavnom parku, naročito prilikom vožnje u voziću. Izlet je protekao u najboljem redu, deca su bila raspoložena i zainteresovana i sve je proteklo bez ikakavih ekscesa.

Gordana Komarica, spec. pedagog
Koordinator usluge Dnevnog boravka