slideshow04

Vesti

Uskoro asfalt na Banjskom čamcu

Žitelji pribojskog prigradskog naselja Banjski čamac, uskoro će moći da odahnu. Glavna saobraćajnica, koja prolazi kroz ovo mesto, ovog proleća, biće sanirana odnosno asfaltirana.

Pored meštana ovog prigradskog naselja, ovaj deo puta koristi se i kao prilaz gradskom groblju u Dobrilovićima, ali i prilaz do domaćinstava za žitelje sela i zaseoka prema Lisoj steni, sve do Pribojskih Goleša.

Problem je nastao pre par godina, usled podizanja nivoa puta i zaštite plavljenja od reke Lim, kao i korišćenjem ulice za teretni transport, dok su trajali radovi na izgradnji hidrocentrale, upravo na ovoj lokaciji.

Opština Priboj, ovih dana, raspisala je javnu nabavku za asfaltiranje dela ovog putnog pravca, otvaranje ponuda je 1. aprila, kada bi trebalo da se izabere i izvođač radova.

U pitanju je deo ulice Dragoljuba Savića, dužine 1457 metra, od raskrsnice sa ulicom koja vodi u Čitluk iz Naselja, do Grabovačkog potoka na drugoj strani. Ulica će biti širine 3 metra, procenjena vrednost radova je 9 miliona dinara bez PDV-a, a sredstva je, planom u Budžetu za ovu godinu, obezbedila Opština Priboj.

Radovi na asfaltiranju oštećenog dela ulice na Banjskom čamcu, očekuju se odmah nakon sprovedene tenderske procedure.