slideshow04

Vesti

Održana "Pažljivkova smotra"

U okviru projekta "Pažljivkova smotra", u Priboju je 22. i 23. marta, organizovano opštinsko takmičenje za predškolce i učenike prvih i drugih razreda osnovnih škola.

Organizatori Smotre su Savet za bezbednost saobraćaja opštine Priboj, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

"Projekat Pažljivkova smotra namanjen je edukaciji dece u oblasti bezbednosti saobraćaja, predškolskog, kao i uzrasta prvog i drugog razreda osnovnih škola. Cilj je da se smanji rizik ove najosetljivije grupe u saobraćaju, pa ako našim radom spasimo i samo jedno dete, postigli smo svoj cilj.", kaže Drago Drobnjaković, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj.

U kategoriji predškolaca nastupile su četiri ekipe, po jedna ekipa iz svakog objekta PU "Neven" u gradu i zajednička ekipa predškolaca pri seoskim školama. Pobednik je ekipa predškolaca iz objekta dečjeg vrtića "Vodovod".

U kategoriji učenih nižih razreda osnovnih škola, nastupile su takođe po četiri ekipe: iz tri gradske škole i zajednička ekipa iz seoskih škola.

U kategoriji prvih razreda pobedila je ekipa OŠ "Desanka Maksimović", dok je kod učenika drugih razreda najbolja bila ekipa OŠ "Vuk Karadžić".

"Poenta Pažljivkove smotre nije samo da pobede najbolji, nego da sva deca unaprede svoja znanja iz ove oblasti, da obnove dosadašnja znanja, odnosno da nauče pravilno a time i bezbedno ponašanje u saobraćaju.", istakao je Slobodan Janković, koordinator Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj.

Pored plasmana na regionalnu smotru, na kojoj će nastupiti ekipe iz pet opština Zlatiborskog okruga, najboljim ekipama u Priboju, u sve tri kategorije, biće uručeni i pehari, a članovima pobedničkih ekipa, medalje i rančevi, dok su svi takmičari na opštinskoj smotri, takođe od Opštinskog saveta, dobili učesničke majice, slatkiše i osvežanje, ali i njihovi drugari, navijači, kao i vaspitači, učitelji i roditelji.