slideshow04

Vesti

FK "FAP" u Srpskoj ligi

FK "FAP" od ovog leta je ponovo srpskoligaš, gde je pribojskom fudbalu objektivno i mesto.

Nova Uprava Kluba, koju predvodi bivši igrač "kamiondžija", Jovica Vasilić, uz podršku prijatelja i lokalne samouprave, ima ambiciozne planove-da mobiliše sve fudbalske snage, da grad živi za svoj Klub, kako bi pribojski fudbaleri postali stabilan srpskoligaš, a da bi se u narednim godinama mogao realizovati i veliki projekat - "Sa FAP-om do Prve lige".

Pripreme fudbalera FAP-a startovale su polovinom jula, a prva kontrolna utakmica sa požeškom Slogom, bila je prilika i za predstavljanje značajnih pojačanja i novog stručnog štaba.

Dres FAP-a posle pauze, ponovo je obukao golman Filip Pijevac, iz Čajetine se vratio iskusni Jovan Radović, iz beogradske "Lokomotive" stigao je Vojin Krća. Na pozajmicu iz superligaša "Javora" iz Ivanjice stigli su Bojan Jelić i Ognjen Luković, Dejan Jovanović stigao je iz čačanske "Slobode" i jedan od najboljih srpskoligaških igrača, kapiten ariljske "Budućnosti", Dragan Jovanović.

Na gol FAP-a stigao je Lazar Đorđević, iz čačnskog "Borca", najbolji golman Srpske lige uz prošloj sezoni. Trenutno najveće pojačanje FAP-a je superligaški centarfor Dejan Đenić, iz lazarevačke "Kolubare", koga su dobro zapamtili mnogi golmani Prve i Super lige. U međuvremenu, pribojskim "kamiondžijama" pristupio je i bek Nikola Mirić, iz novosadske "Vojvodine".

Šef struke FK "FAP" ovog leta postao je ambiciozni i iskusni Miodrag Starčević, trener mnogih srpskih klubova, a znanje je sticao i u jednoj "Crvenoj Zvezdi", dok je njegov pomoćnik prekaljeni trener mlađih selekcija "Borca" iz Čačka, koji je u poznatoj čačanskoj školi fudbala, "brusio" mnoge sadašnje zvezde srpskog fudbala.

Okosnicu tima i dalje će činiti pribojska deca, mladi igrači, koji će uz ovakve stručnjake, kako se očekuje, da postanu istinski majstori fudbala.

Novi vetrovi u pribojskom fudbalu, na prvi trening meč kamiondžija, uprkos tropskim temperaturama, okupili su i nekoliko stotina najvijača. Sa stadiona su otišli zadovoljni. Bilo je dobrih akcija, prodora, ali i golova. FAP je poveo sa 2-0, ali su gosti pri kraju utakmice izjednačili. Zadovoljni su bili i treneri oba tima.

Fudbaleri FAP-a treniraju dva puta dnevno, 28.jula odlaze na mini pripreme na Zlatibor, gde će odigrati još nekoliko kontrolnih utakmica.

Prvenstvo Srpske lige startuje drugog vikenda u avgustu, a ovih dana biće održana i Konferencija Lige, na kojoj će biti i žreb za raspored utakmica u predstojećoj sezoni.