slideshow04

Међународна бициклистичка трка "Кроз Србију" ове године и кроз Прибој

Ове године, 54. Међународна бициклистичка трка "Кроз Србију", проћи ће кроз Прибој. На овај начин, општина ће имати прилику да буде домаћин учесницима којих ће бизи око 300 током њиховог боравка у Прибоју, чије ће слике у јуну обићи свет.

54. Међународна бициклистичка трка кроз Србију организује се поводом обележавања стогодишњице Првог светског рата. У трци ће учествовати и 28 страних екипа, а више од 300 учесника из земље и иностранства имаће прилику да упозна Прибој током дводневног боравка у овој општини, која ће бити један од шест домаћина. “Пред екипама из Америке, Велике Британије, Француске, Русије, Данске, Немачке, Алжира, Еквадора, Норвешке., имаћемо прилику да се покажемо као добри домаћини. Имаћемо времена да презентујемо општину и све оно са чим располажемо. Трка је међународног карактера и пратиће је доста страних медија, па ће слика о Прибоју и нашим крајевима обићи читав свет. Чињеница је да ће морати знатно да се поправи и уреди пут од Кокиног брода према Прибојској бањи, што ће нама значити и после трке јер смо сведоци у каквом је лошем стању тај пут”, рекао је председник општине Прибој, Лазар Рвовић говорећи о предстојећој трци.
Бициклистичка трка посвећена стазама слободе наших предака одржаће се половином јуна ове године, у Пожаревцу, Крушевцу, Прибоју, Палама, Руми и Београду, а под покровитељством председника Републике Србије Томислава Николића.

trka kroz srbiju plakat