slideshow04

У Прибоју отворен погон Рефисе

Данас је у Слободној зони у Прибоју министар привреде Горан Кнежевић званично отворио погон шпанске фирме Рефиса. Шпанска компанија Рефиса први је инвеститор у Слободној зони, доведен захваљујући доброј сарадњи државе и локалне самоуправе.

Министар привреде Горан Кнежевић истакао је да је задатак сваке одговорне власти да решава проблеме грађана, а да је највећи проблем нашег друштва незапосленост. Оценио је и да се Влада мушки ухватила у коштац са овим проблемом и да већ имамо прве резултате.

otvoren pogon refise 1

"Овде у Прибоју имамо један савршени пример те симбиозе између државе и локалне самоуправе и инвеститора. Дакле, много је једноставније у једној Суботици, Руми или на неком другом месту које има уређену комуналну инфраструктуру довести инвеститора. А овде довести, у Прибој, јесте велики потез, велики задатак и велики циљ. Као што сте видели, ево почело је", навео је Кнежевић на отварању компаније која сада запошљава 20 радника, а до краја године у плану је још 50.

otvoren pogon refise 2

Шпанска "Рефиса" је први инвеститор у Слободној зони Прибој, формираној на простору једног некадашњег погона ФАП-а.

У наредним месецима очекује се да буду завршени преговори са још неколико иностраних компанија које у наредним годинама намеравају да запосле неколико стотина радника.

otvoren pogon refise 3

Церемонији отварања, осим представника шпанске компаније, присуствовали су и челници прибојске локалне самоуправе, народни посланик Крсто Јањушевић, некадашњи министар правде Никола Селаковић и саветник премијера Србије Јерг Хескенс.

Председник општине Прибој Лазар Рвовић, у знак захвалности за све што је учинио за економски развој Прибоја, уручио је Хескенсу плакету "Заслужни грађанин општине".

otvoren pogon refise 4