slideshow04

Креће завршна фаза радова на изградњи и уређењу Рибарског насеља на Потпећком језеру

Након завршене прве фазе радова на изградњи Рибарског насеља на Потпећком језеру, јуче је у Београду потписан нови уговор о финансирању између Туристичке организације Прибој и Министарства трговине, туризма и телекомуникација, који омогућава наставака радова у завршној фази.

Министарство овај пројекат финансира са 6.000.000,00 динара са ПДВ, а у завршној фази предвиђено је да Рибарско насеље постане једна компактна целина, где ће рибари и љубитељи природе имати све неопходне услове за боравак. Предвиђено је постављање још два бунгалова и њихово комплетно опремање, постављање додатног мобилијара, набавка рибарских чамаца и мултифункционалних понтона, као и постављање расвете од Рибарског насеља до магистралног пута.

Почетак радова очекује се одмах након избора извођача радова на тендеру, а свечано отварање Рибарског насеља, када ће угостити и прве љубитеље риболова, крајем месеца маја. Изградњом овог својеврсног комплекса на Потпећком језеру, обогаћена је туристичка понуда Прибоја, искоришћени су природни потенцијали и лепоте овог краја, а љубитељима риболова и природе понуђен је адекватан садржај за окупљање и боравак у природи.

ribarsko naselje I faza