slideshow04

Почели радови на адаптацији и опремању Омладинског центра

Канцеларија за локални економски развој општине Прибој почела је реализацију пројекта "Адаптација и опремање простора за рад Омладинског центра Прибој", званично у понедељак 9. септембра.

kler logoПројекат је урадила Канцеларија за ЛЕР, укупне вредности 55.196,00 USD, и биће финансиран од стране ЕУ и Владе Швајцарске, кроз програм ЕУ ПРОГРЕС који спроводи Канцеларија УН за пројектне услуге УНОПС, са 88,83% учешћа, док ће општина Прибој издвојити 11,17% средстава. Поводом имплементације пројекта оформљен је тим за имплементацију, који чине Дарко Ђоговић из Канцеларије за ЛЕР (менаџер пројекта), Зорица Богдановић, Екрем Хоџић и Магдалена Пријовић из Канцеларије за ЛЕР. Након расписаног тендера, за извођача радова изабрана је фирма Декор из Прибоја.
Пројектом је предвиђено опремање око 160m2 простора у Дому културе у Новом делу града, а време предвиђено за реализацију је пет месеци, док је рок за завршетак започетих радова на адаптацији 60 дана. Такође, део средстава за опремање Омладинског центра биће обезбеђен из буџета Министарства омладине и спорта које је априла месеца ове године одобрило средства за пројекат "Опремање простора за рад Омладинског центра" у износу од 680.578,00 динара, а који је урадила и са њим код Министарства омладине и спорта аплицирала Канцеларија за локални економски развој.
Општи циљ пројекта је да допринесе унапређењу институционалног оквира за афирмацију младих и њихово укључивање у изградњу цивилног друштва. Оснивање Омладинског центра логичан је наставак пројекта "Учешће младих у процесу одлучивања на локалном нивоу", у оквиру којег је 2008. године основана Канцеларија за младе у општини Прибој, за чије потребе је Канцеларија за ЛЕР урадила пројекат опремања Омладинског центра, који ће реализацијом овог пројекта бити један од најсавременијих у Србији.
Иначе, у оквиру програма "Exchange 4" у организацији Сталне конференције градова и општина, пројекат Канцеларије за локални економски развој општине Прибој, "Ми бринемо о старима" прошао је прву фазу елиминације. Овај пројекат је писан за потребе Центра за социјални рад, док ће носилац бити општина Прибој у сарадњи са партнерима из Пријепоља и Нове Вароши.
radovi u toku omladinski centar