slideshow04

Potpisan Protokol o saradnji povodom implementacije Programa modernizacije škola u opštini Priboj

Juče je potpisan Prokol o saradnji povodom implementacije Programa modernizacije škola u opštini Priboj, između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, d.o.o. "JUP Istraživanje i razvoj" i Opštine Priboj.

Projekat se finansira delom iz sredstava zajma Evropske investicione banke, a delom učešćem Republike Srbije, odnosno lokalnih samouprava na područjima na kojima se projekti sprovode. U opštini Priboj ovaj projekat će biti realizovan kroz izvođenje radova na investicionom održavanju - adaptaciji mokrih čvorova u osnovnoj školi "Desanka Maksimović" u Priboju, kao i adaptaciji pomoćnih prostorija u sanitarne čvorove u izdvojenom odeljenju ove škole u Sjeverinu. Potpisivanjem ovog protokola, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, obavezalo se za sprovođenje postupka javnih nabavki za izvođenje radova i stručni nadzor za predviđene adaptacije na oba objekta, implementiranje zaključenih ugovora i finansiranje sredstvima zajma u skladu sa Finansijskim ugovorom, kao i za vršenje monitoringa nad realizacijom projekta, koji u celosti sprovodi JUP. Protokolom o saradnji, opština Priboj je obavezana da u rokovima datim od strane JUP i o svom trošku izradi projekte investicionog održavanja, izvrši tehničku kontrolu projekata, obezbedi rešenja kojima se odobrava izvođenje radova, preduzme sve mere kako bi se ispunili uslovi koje propisuje uredba o bezbednosti i zdravlju, obezbedi nesmetani pristup gradilištu, pobrine se za bezbednost učenika u toku izvođenja radova kao i da finansira i sprovede eventualna priključenja objekta na saobraćajnu, komunalnu i drugu infrastrukturu i dostavi pregled ulaganja.

Radovi će biti izvršeni u sklopu treće komponente "Programa modernizacije škola", u čiji je izbor ušla i osnovna škola "Desanka Maksimović" sa objektom u gradu i izdvojenim odeljenjem u Sjeverinu, odlukom koju je donelo resorno Ministarstvo 26.12.2012 godine.