slideshow04

Počinje likovni konkurs za kalendar Evropskog PROGRESa za 2015. godinu

Likovni konkurs za novogodišnji kalendar programa Evropski PROGRES, na temu „Upoznaj Evropu“, počinje danas za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija u 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije. Cilj ovog konkursa je da podstakne srednjoškolce da razvijaju svoje talente i nadahne ih da istraže i otkriju malo poznate a zanimljive činjenice o Evropi, kao i da iskažu kreativnost u likovnom predstavljanju svoji otkrića široj publici.

Organizovanjem konkursa, Evropski PROGRES nastavlja tradiciju koju su prethodnih godina u jugozapadnoj i južnoj Srbiji organizovali evropski razvojni programi EU PROGRES, PRO i MIR. Učenici, nastavnici i roditelji ovu inicijativu u prošlosti pozitivno su ocenili i sa zadovoljstvom podržavali.

Dvanaest najboljih radova, koje bude odabrao stručni žiri, biće štampano na kalendaru Evropskog PROGRESa za 2015. godinu. Mladi autori odabranih radova biće nagrađeni laptop i tablet računarima, kao i fotoaparatima. Laptop i projektor biće dodeljeni školi, koja bude proglašena za najbolju na osnovu ukupnog broja i kvaliteta svih podnetih radova, kao i predanosti u organizaciji internog školskog takmičenja. Konkurs je otvoren do 10. novembra 2014. godine, a proglašenje pobednika, dodela nagrada i promocija kalendara biće organizovani krajem decembra u Blacu.
Učesnici ovogodišnjeg likovnog konkursa „Upoznaj Evropu“ treba da predstave sopstveno viđenje činjenica o Evropi za koje smatraju da su zanimljive i da ih treba podeliti sa drugima, u pozitivnom tonu i uz iskazano razumevanje odabrane teme. Sve radove treba da prati i kratak tekstualni opis kojim se objašnjava predstavljena činjenica i širi pomenuto saznanje o Evropi.

Propozicije likovnog konkursa za calendar Evropskog PROGRESa 2015 možete pogledati ovde.

evropski-progres-upoznajEvropu