slideshow04

Državni sekretar Predrag Peruničić u poseti Priboju

U poseti opštini Priboj danas je bio državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, zadužen za sport Predrag Peruničić. U okviru svoje posete imao je radni sastanak sa predsednikom opštine Priboj, Lazarom Rvovićem i predsednikom SO Sašom Vasilićem, na kome su sumirali dosadašnje rezultate kada je u pitanju saradnja ministarstva i lokalne samouporave po pitanju popularizovanja sporta i ulaganja u isti, a reči je bilo i o planovima za budućnost.

Oni koji imaju najmanje, ulažu najviše u sport, zaključak je sa današnjeg sastanka. Samo u proteklih godinu dana, opština Priboj, inače jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji opredelila je 22 miliona dinara iz svog budžeta za rad sportskih klubova. To nije bio jedini vid podsticaja sportu. Kupljena je sportska dvorana, uvedeno grejanje u istu, renovirana sala za fizičko u Gimnaziji, a opština je od Fondacije Novaka Đokovića dobila i teniske terene, kako bi i u Priboju u kome se prvo u Srbiji igrao tenis, ovaj sport ponovo zaživeo. Aktivnim učešćem građana Priboj je dobio i teretanu na otvorenom od kompanije Koka Kola, a tek nas očekuju nova ulaganja u sport, koja će finansirati lokalna samouprava, rekao je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović. On je državnog sekretara upoznao sa inicijativom lokalne samouprave za obnovu sportske opreme i inventara za sport u seoskim školama, a već ovih dana organizovan je obilazak istih kako bi se videlo gde šta nedostaje.
Kada je podrška Ministarstva sporta i omladine u pitanju, ona neće izostati, rekao je Peruničić. On je značaj dao projektu "Sport u škole", u kome je učestvovala i opština Priboj, u okviru koga će biti organizovana dodatna edukacija za sve trenere, a koju finansira kompanija "Nestle". Važan segment cele priče u vezi popularizovanja sporta jeste i jasna strategija države ali i strategija sporta lokalne samouprave, koje pak ne moraju biti iste, kazao je Peruničić. Na kraju radnog sastanka, državni sekretar je pozvao Priboj kao lokalnu samoupravu da učestvuje na Sajmu sporta koji je u pripremi, a koji će svakako biti ne samo u znaku sportova i klubova, već i gradova u kojima su određeni sportovi popularni i na višem nivou. Priboj će uvek ulagati u sport ali će akcenat uvek biti na ulaganju u decu Priboja, istakao je Rvović.

poseta-predraga-perunicica