slideshow04

Uskoro počinje jedini festival govorenja poezije "Dani Danila Lazovića"

Drugi po redu festival "Dani Danila Lazovića", ove godine održaće se od 30. oktobra do 1. novembra u organizaciji Doma kulture "Pivo Karamatijević" i Zavičajnog muzeja iz Priboja. Ove godine, podršku festivalu dalo je Ministarstvo kulture.

“Dani Danila Lazovića” će trajati tri dana (30 i 31. oktobar i 01. novembar), a posetioci festivala će biti u prilici da prisustvuju izložbi plakata i programa predstava u kojima je Danilo igrao, projekcijama, izvođenju predstave “Čaršija” Dušana Jankovića, seminaru profesora FDU-a Radovana Kneževića pod nazivom “Savremeno govorenje poezije”, kao i samom takmičenju studenata Akademija umetnosti i brojnim drugim dešavanjima. Gost glumac biće Vojin Ćetković, glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a ove godine članovi stručnog žirija biće Radovan Knežević, Vojin Ćetković, Ivan Vuković, Saša Đurašević i Jelena Lazović.
Na festivalu koji se vodi idejom da očuva sećanje i iskaže poštovanje prema doajenu srpskog glumišta Danilu Lazoviću i da se bavi afirmacijom govorenja poezije, ove godine takmičiće se 10 takmičara iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i naše zemlje.
Festival “Dani Danila Lazovića” nagrađuje pobednika, studenta glume Akademije umetnosti, koji osvoji najviše glasova stručnog žirija. Nagrada za pobednika je “Povelja Danilo Lazović” i nagrada od hiljadu evra u dinarskoj protivvrednosti, koja se obezbeđuje pod pokroviteljstvom Predsednika opštine Priboj. Prošlogodišnji pobednik festivala je glumac, i ovogodišnji član žirija, Saša Đurašević.
"U svoje ime i u ime organizatora, Zavičajnog muzeja i Doma kulture “Pivo Karamatijević” pozivam vas na festival “Dani Danila Lazovića”, jedini festival na kome se takmiče studenti glume u govorenju poezije.", stoji u zvaničnom obraćanju direktora festivala Milorada Damjanovića.

Za više informacija posetite sajt Festivala Dani Danila Lazovića.

banner-DANIlo